Haberler

Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi 3. Olağan Toplantısı

Türk Sağlık-sen Zonguldak Şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Zonguldak Belediye Nikah Salonunda yapılan Genel Kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan ve çok sayıda üye katıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye'de dış kaynaklı bölücü terör örgütü sorunu olduğunu belirterek, kürt sorununun olmadığını vurguladı. 1992 yılında Türkiye'de memur sendikacılığının lüks denildiğine dikkat çeken Kahveci, geldikleri noktanın küçümsenecek bir durumda olmadığını ifade ederek, "1992 yılında memur sendikacılığı Türkiye için çok lüks görülüyordu. Bu mücadeleden sonuç alınamayacağını, memur sendikacılığının hayal ürününden öteye gidemeyeceğini ifade edenler vardı. Bugün geldiğimiz noktada 3. Olağan Genel Kurulumuzu yapıyoruz. Süreç çok da uzun değil. Gelinen ve yapılan çalışmayı kimse göz ardı edemez. Türkiye'de Türk Sağlık-Sen ve Kamu-Sen bir ilktir. Ülkesinin değerlerini, emeğinin önüne koyabilen yegane kuruluştur. Bir ülkenin milli beraberliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı olmadığı sürece o ülkede ne sendikalardan bahsedebilirsiniz, ne de temel hak ve özgürlüklerden. En önemli örneği Irak değil mi? Buraya gelenler demokrasi adına geldiler, Amerika İnsan Hakları adına geldi. "Saddam'ın zulmünden kurtaracağım" dedi. Ama baktınız ki, demokrasi vaadinde bulunanlar, insan hakları vaadinde bulunanlar, temel hak ve özgürlük vaadinde bulunan insanlar, oraya eziyet getirdi, zulüm getirdi, soykırım getirdi. Onun için bir ülkenin bağımsızlığı gibi bütünlüğü bizim için esastır, önemlidir. Bunu hiçbir zaman için gözardı etmeyin" dedi.

2001 yılında 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Yasasının çıktığını, bu yasa ile hukuki zemin kazandıklarını belirten Kahveci, "Bazı sendikalar ısrarla bu yasanın içinin boş olduğunu söyledi. Bu yasanın sendikal mücadelemize yeterli olmadığını söylediler. Bu yasada Toplu Sözleşme Haklarının olmadığını biz de biliyoruz. Ama yasanın çıkmaması, hiç olmamasından çok daha iyidir. Bu yasanın bize kazandırdığı önemli yetkiler de vardır. İdareye karşı temsil yetkisi ve yargıya karşı temsil yetkisi kazandırdı. İdare ile Kurum İdare toplantıları yapıyoruz, toplu görüşmeler yapıyoruz. Hastanelerde temsilcilerimiz var, temsilcilerimiz döner sermaye komisyonlarına katılıyor. Hukuki çerçevede bakarsanız, çalışanların hak kaybının önlemesinde yargıya karşı sizleri temsil ediyoruz, sizler adına dava açıyoruz. Sonuç aldığımız birçok konu var. Şu anda sendikal mücadelemizin en önemli ayaklarından birisi grev ve toplu sözleşme haklarıdır. Bu yasa çıktıktan sonra 6. toplu görüşmemizi yaptık hükümetle, çünkü bizim işverenimiz hükümet. Ücret artışlarımızın, çalışma şartlarımızın iyileştirilmesi için hükümetle pazarlık yapıyoruz. Sadece birinde mutabakat sağladık. Ondan sonra hiçbir hükümetle mutabakat sağlayamadık. Biz geçen sene 10 bin üyeyi daha sendikamıza kattık. Gittikçe büyüyen bir sendikayız. Bizim çalışmalarımızı, emeğimizi kimse küçümseyemez" diye konuştu.

Son aylarda artan terör olaylarına da değinen Kahveci, Türkiye'de kürt sorunu olmadığını, dış kaynaklı bölücü terör örgütü sorunu olduğunu belirtti. Kahveci, "Türkiye'nin 25 yıldan beri bir terör sorunu var, onlarca Mehmetçiğimizi yitirdik bu terör yüzünden. Bazıları buna kürt sorunu dedi. Bu ülkede kürt sorunu yok, bu ülkede dış kaynaklı bölücü terör örgütü sorunu var. Terör örgütünün kullandığı silahlara baktığımız zaman bunları kimin desteklediğini de görüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Abdurrahman Uysal tekrar başkan seçilirken, Ali Rıza Kılıç, Zuhal Çantalı, Aytaç Korkmaz, Recep Alataş, Arzu Kara yönetim Kurulu üyeliklerine getirldi. Nazan Karapınar, Şenol Saraç ile Nadiriye Demirbilek Gökberk de denetleme kuruluna seçildiler.

(ET-AK)

25.11.2007 14:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title