Haberler

Rottıng Chrıst Ankaralı Rock Severlerle Buluşuyor

Güncelleme:

Türkiye'de verdiği birçok konserle tanınan ve çok sevilen Yunanlı metal grubu Rotting Christ, Ankaralı rock severlerle buluşuyor.

Türkiye'de verdiği birçok konserle tanınan ve çok sevilen Yunanlı metal grubu Rotting Christ, Ankaralı rock severlerle buluşuyor.

Özellikle 1999 Kocaeli depreminde turne gelirlerini depremzedelere bağışlaması ile dikkat çeken grup, büyük sempati kazanmıştı. 1987 yılında Yunanistan'da kurulan ve bugüne kadar çıkardığı 10 stüdyo albümüyle sadece Black Metal'in değil, Ekstrem Metal'in birçok farklı kulvarından yararlanıp oldukça güçlü bir müzikal geçmiş inşa eden Rotting Christ, özellikle '90'lı yıllarda Avrupa'nın en dikkat çekici metal gruplarından biri haline geldi. 1994 tarihli ikinci albümleri "Non Serviam"ın bugün kült Black Metal albümleri arasında gösterildiği grup, peş peşe yayımladığı "Triarchy of the Lost Lovers" (1996), "A Dead Poem" (1997) ve "Sleep of the Angels" (1999) albümleriyle sıçrama yaptı. 2000'li yıllarda sadece Avrupa'da değil, Güney Amerika'dan Japonya'ya Ekstrem Metal'in söz konusu olduğu tüm coğrafyalarda adından söz ettirmeye başlayan grup, kurucuları Sakis Tolis'in tutkulu sahne performansıyla dikkat çekiyor.

TÜRK YUNAN DOSTLUĞUNA ÖNEM VERİYORLAR

Türkiye'deki konserlerinde ve röportajlarında her zaman "Türk-Yunan" dostluğunu vurgulayan ve Türkiye'de her çaldıklarında kendini evinde hissettiğini söyleyen gitarist / vokalist Sakis Tolis, kardeşi Themis (davulcu) ile birlikte grubun kuruluşundan beri kadroda olan iki kişiden biri. İlk olarak 2007 tarihli "Theogonia" albümünde hissettirdikleri, ardından 2010 tarihli son albümleri "Aealo"da iyice ön plana çıkardıkları Anadolu ve Yunan folk ezgilerini müziklerine katarak yeni bir döneme giren grup, Headbang dergisinin 6. yıl kutlamaları kapsamında 30-31 Mart, 1 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye turnesi konserlerinde kariyerinin her döneminden şarkılara yer verecek.

Rotting Christ Ankara konserinde Ankara'nın köklü gruplarından ve birçok Avrupa turnesine çıkmış Raven Woods ile Sheltersiege açılış grupları olarak sahne alacaklar. Organizatör Tarkan Gürol bu konserin kaçırılmaması gerektiğini vurgularken, Ankaralı Metalcileri bu konsere davet etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title