Haberler

Resimlerle Küresel Isınma

Ege Orman Vakfı'nın Önderliğinde Konak Belediyesi ile Ege Koop'un Sponsorluğunda Küresel Isınmanın Olumsuz Etkilerine Dikkat Çekmek İçin "Küresel Isınmayla Mücadelede Ormanların Rolü" Yarışma Düzenlendi.

Ege Orman Vakfı'nın önderliğinde Konak Belediyesi ile Ege Koop'un sponsorluğunda küresel ısınmanın olumsuz etkilerine dikkat çekmek için "Küresel Isınmayla Mücadelede Ormanların Rolü" yarışma düzenlendi. Küresel ısınma konusunda öğrencileri bilinçlendirmek için resim, afiş ve kompozisyon dallarında açılan yarışma İzmir, Manisa, Aydın'da eğitim gören öğrencileri kapsıyor. Anaokulu öğrencileri resim, ilköğretim okulu öğrencileri afiş ve lise ile dengi okul öğrencileri kompozisyon dalında yarışmaya katılacaklar.

Son katılım tarihi 10 Mayıs 2008 olan yarışmada Milli Eğitim Müdürlüklerinin önerdiği öğretmenlerden oluşan jüri eserleri değerlendirecek. Yarışmada, dereceye giren eserlerin ödülleri ise Çevre Haftası etkinliklerinin gerçekleştirildiği 5-12 Haziran 2008 tarihlerinde dağıtılacak ve eserler hafta boyunca sergilenecek.Yarışmada dereceye giren eserler Cumhuriyet Altını ile ödüllendirilecek. "Küresel Isınmayla Mücadelede Ormanların Rolü" Yarışmasında amaçlarının küresel ısınma, iklim değişikliği, kuraklıkla mücadelede ormanların, rolü konusunda öğrencileri düşündürmek olduğunu belirten Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol " Onların verecekleri mesajları geniş kitlelere duyurmak istiyoruz. Daha önce bu benzer yarışmalar İzmir'de düzenledik. Bu yıl geniş katılım olması için Aydın ve Manisa'yı da yarışma kapsamına kattık" dedi.

(Mİ-Mİ- (Mİ-Mİ-) 17.03.2008 15:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title