Haberler

Rektör Tabakoğlu'ndan Edirne'nin kurtuluşu yıl dönümü kutlama mesajı Açıklaması

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Edirne'nin kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Edirne'nin kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Tabakoğlu, Osmanlı'ya 92 yıl başkent olmasının yanı sıra tarihi zenginlikleri ve kültürel değerleriyle medeniyeti en iyi yansıtan şehirlerimizin başında gelen Edirne'nin, düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunun yaşandığını belirtti.

Yüzyıllar boyunca farklılıkları birer zenginlik olarak görerek farklı inançların barış ve huzur içinde kardeşçe yaşadığı, her yönden tüm dünya ve insanlık adına müstesna bir örnek teşkil eden Edirne'de, tüm güzelliklerin yanında tarihin en acı günlerinin de beraberinde yaşandığını ifade eden Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Sevgi, hoşgörü ve merhametle yoğrulmuş tarihimizin ve medeniyetin eşsiz izlerini taşıyan Edirne, savaşlar ve uğradığı işgallerle tarih boyunca görülmemiş bir yıkım ve kıyıma uğramış, Balkan Savaşları ve Edirne'nin müdafaası sürecinde binlerce evladını yitirmiştir. Bu topraklar için daima üzüntü ve kederi çağrıştıran, acı dolu hikayelerle geçen o günler, esarete sürüklenmek istenen bir milletin büyük zaferi ile son bulmuş,

25 Kasım 1922 tarihinde Edirne yeniden vatan toprağı olmuştur. Kadim ve köklü bir medeniyetin mirasçıları olarak bugün bizler de tarihi mirasımızı korumak, gün yüzüne çıkarmak ve yaşatmak için var gücümüzle çalışıyor, gelecek nesillere aktarmak gayesiyle hareket ediyoruz. Bu düşüncelerle Edirne'mizin işgalden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu güzel toprakları bize vatan kılan şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Erhan Tabakoğlu Rektör Edirne Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
title