Haberler

Recai Birgün 2. Tur Oylamalara Katılmayacak

İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün, 'Saygı Duyduğum ve Bağlılığımdan Asla Şüphe Duyulmasını İstemediğim, Benim İçin Gerçekten Çok Özel İnsanı Kırmaktansa, Zaten İlkesel Bir Destekten Öteye Gitmeyen Anayasa Değişiklik Teklifi Görüşmelerinin 2. Tur Oylamalarına Katılmayacağım' Dedi.

İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün, ''Saygı duyduğum ve bağlılığımdan asla şüphe duyulmasını istemediğim, benim için gerçekten çok özel insanı kırmaktansa, zaten ilkesel bir destekten öteye gitmeyen Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin 2. tur oylamalarına katılmayacağım'' dedi.

Birgün, yaptığı yazılı açıklamada, ülke gündeminde önemli bir yer tutan Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin 1. tur oylamalarına katıldığını anımsattı.

Bu oylamalara katılmasındaki amacının ''halen izinde olduğu ve siyasi görüşlerini olgunlaştıran merhum Bülent Ecevit'e, 57. Hükümet döneminde yapılan büyük haksızlıkların hesabının sorulabilmesi olduğunu'' ifade eden Birgün, açıklamasında şunları ifade etti:

''Kendi adıma, daima Ecevitlerin yanında oldum ve Ecevitlerin yanında olmaya devam edeceğim. Bu sebeplerden dolayı, çok sevdiğim, üstümdeki emeklerini asla unutamayacağım, saygı duyduğum ve bağlılığımdan asla şüphe duyulmasını istemediğim, benim için gerçekten çok özel insanı kırmaktansa zaten ilkesel bir destekten öteye gitmeyen Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin 2. tur oylamalarına katılmayacağım tüm kamuoyuna duyurulur.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title