Haberler

Priştine: Kosova'da Barış Gücü Kfor'un Tatbikatı

Kosova'da görev yapan Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) öncülüğünde kurtarma amaçlı bir tatbikat düzenlendi.

Kosova'da görev yapan Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) öncülüğünde kurtarma amaçlı bir tatbikat düzenlendi.

Tatbikata ilke kez Kosova Koruma Gücü (TMK) ve Kosova Polis Hizmetleri katıldı. Kurtarma operasyonlarından oluşan tatbikat, katılım, örgütlenme, planlama ve uygulama açısından göz doldurdu. Temsili olarak bir kimya fabrikasında çıkan yangın, ardından da patlamaların meydana gelmesiyle çok sayıda işçinin yaralanması üzerine önce itfaiye, hemen ardından KFOR mensupları kurtarma operasyonu düzenliyor. Koordineli çalışmalar sayesinde Kosova Koruma Gücü ve Kosova Polis Hizmetleri de olay yerine gelerek, kurtarma operasyonuna katıldı. İtfaiyenin olay yerine gelmesiyle yangın söndürme çalışmaları sürerken, ilk yardım alan yaralıların ambulans ve ilk yardım çadırlarına taşınması, olay yerinin havadan helikopter ile gözetlenmesi, zehirli kimyasal sızıntı tehlikesi nedeniyle uzman ekiplerin olay yerine gelip ölçüm yapması, ağır yaralıların KFOR'a ait helikoptere taşınması gibi tatbik edilen çalışmalar,

gerçeğe yakın olan başarılı bir kurtarma operasyonunun görüntüsünü verdi. Kosova'da barış ve huzuru sağlamak misyonuyla üstlenen KFOR Komutanı General Guizeppe Valotto, tatbikata tam not verdi. Tatbikatın ardından yaptığı açıklama General Vaoltto, kurtarma operasyonunda, KFOR, Kosova Koruma Gücü TMK ve Kosova Polis Hizmetleri arasından tam bir işbirliği sağlanarak, zararları çok büyük olabilecek olası bir yangın ya da diğer çeşit facialarda müdahale etmekte hazırlıklı olduklarını söyledi. 1999 yılından bu yana barış misyonu çerçevesinde Kosova'da görev yapan KFOR, askeri tatbikatlar yanı sıra, sivil kurtarma operasyonlarına büyük önem vermekte.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title