Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP'li Aslanoğlu, İstanbul'un Esenyurt İlçesi'nde kaçak inşaatlara izin verildiğini iddia etti

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul'un Esenyurt İlçesi'nde kaçak inşaatlara izin verildiğini iddia etti.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da gündemdışı söz alan Aslanoğlu, İstanbul'un Avcılar İlçesi'nin Yeşilkent Mahallesi'nin tamamen gecekondu olduğunu ve insanların çamur içinde yaşadığını iddia etti.

Aslanoğlu, bu ilçenin yanındaki  Esenyurt'ta ise 25-30 katlı binalara imar verildiğini ancak aynı şeyin Yeşilkent için geçerli olmadığını ileri sürdü.

AK Parti'li bir milletvekilinin laf atması üzerine Aslanoğlu, "Gidin bir görün. Gidin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hesap sorun. Ben Yeşilkent adına haykırıyorum. Büyükşehir Belediyesi her ne hikmetse 25, 30, 40 kat kaçak yerlere imar veriyor. Ama gariban, gecekondu, fakir olan Yeşilkent'e vermiyor" dedi.

Daha sonra yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır ise Esenyurt Belediyesi'nin AK Parti, Avcılar Belediyesi'nin de CHP'de olduğunu anımsatarak, "Plan konusuna gelince 5000'lik planlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılmış. Avcılar Belediyesi 1000'lik planları yapamayacağı için, kendisi yapamadığı için Büyükşehir'e havale etmiştir. Bu belediyenin başarızlığı ve yeteniksizliğinin bedelini büyükşehire çıkarmak mümkün değildir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Yeşilkent Ak Parti Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title