Haberler

Niğde'de "Diyanet'e Sahip Çık" Çağrısı

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Niğde Şubesi üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Niğde Şubesi üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Şube Başkanlığı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Şube Başkanı Murat Dündar, ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese anlatmaya çalışan Diyanet Başkanlığı'na yapılan acımasız saldırılara karşı olduklarını belirterek, tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için toplandıklarını söyledi.

Dündar, saldırı dilini kullananları iyi niyetten yoksun ve ön yargılı olarak nitelendirdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Diyanet ümmet coğrafyası için tek umuttur, bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan ve inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı Kur'an-ı dinleyebilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider.Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamız gerekir."

Çeşitli kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve Prof. Dr. Mehmet Görmez'e yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını gördüklerini dile getiren Dündar, "Yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet -Sen olarak 'Diyanetime dokunma- Diyanetine sahip çık' diyoruz" ifadelerini kullan

Kaynak: AA / Politika

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Sen Türkiye Niğde Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title