Haberler

MHP'liler Mersin İl Başkanlığında Bayramlaştı

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, AK Parti'nin Suriye politikasını sert dille eleştirerek, "İnat ve ısrarla başka ülkelerin işlerine karışıp onlara demokrasi ihraç edecek olanlar unutmamalıdırlar ki, onlardan sadece terör ithal ederler" dedi.

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, AK Parti'nin Suriye politikasını sert dille eleştirerek, "İnat ve ısrarla başka ülkelerin işlerine karışıp onlara demokrasi ihraç edecek olanlar unutmamalıdırlar ki, onlardan sadece terör ithal ederler" dedi.

MHP Mersin İl Başkanlığı'nda Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, İl Başkanı Mahmut Tat, MHP'li belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Milletvekili Öz ve İl Başkanı Tat, bayramlaşmaya katılan tüm partililerin Kurban Bayramı'nı tek tek kutladılar.

Bayramlaşma töreninde konuşan Milletvekili Öz, partililerin bayramlaşmaya yoğun ilgi göstermelerinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. AK Parti'yi eleştiren Öz, Türk milletinin, değişik projelerle kendilerini kandıranlara en güzel cevabı sandıkta vereceğini söyledi. AK Parti'nin her çıkardığı kanun ve her yaptığı işte mutlak surette bir usulsüzlük olduğunu öne süren Öz, parlamentoda adeta akıllar değil parmakların konuştuğunu kaydetti.

Milletin artık bu oyunu gördüğünü dile getiren Öz, AK Parti'nin hazırladığı Büyükşehir Yasa Tasarısı'na da değindi. Bu tasarıyla hedefin sadece beldeleri kapatmak, köylerin sayısını azaltmak ve ortadan kaldırmak, köylerin tüzel kişiliğiyle oynamakla sınırlı olmadığının altını çizen Öz, şunları söyledi: "Asıl amaç, yıllardır ülkemizin üzerinde oynanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üniter yapısının bozulmasının altyapısı planlanmakta. Federatif bir yapıya geçme, özerklik arzusu içerisinde olanlarla kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıkların artık sonu geldi, son aşamasını oynuyorlar. Dolayısıyla hepimizin çok uyanık, dikkatli olmamız gerekiyor. Bu projeye geçit vermemek için sadece MHP olarak Meclis'te bulunan arkadaşlarım değil, 'ben Türkiye sevdalısıyım' diyen her kardeşimizin komşusuna, arkadaşına ülkenin geldiği durumu mutlak surette anlatmak gibi bir mecburiyeti var."

İleri demokrasi olarak tarif edilen ancak, demokrasiyle hiç alakası olmayan uygulamaların millete birer birer kabul ettirilmeye çalışıldığını savunan Öz, MHP'lilerin hiçbir zaman başkalarının görmek istediği gibi ayrıştırıcı unsurun bir parçası olmaması gerektiğini vurguladı. AK Parti'nin Suriye politikasını da sert dille eleştiren Öz, şunları söyledi: "Ortadoğu'da savaşların devam ettiği bir süreçte ABD'nin ve onun yandaşlarının çıkarları için Ortadoğu'da oynadıkları politikalara geçit vermemek adına elimizden gelen her

gayreti sarf ettik. Dün ortak bakanlar kurulu toplantısı yapanlar, sahillerde birbirlerine dostluk mesajı verenler, kardeş olanlar aradan çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen bugün adeta birbirlerine kalleş ifadesini kullanmaktadır. Bizim Suriye ile halk olarak herhangi bir sorunumuz yoktur. Suriye'de Esad'ın uygulamış olduğu baskıcı rejime, halkına zulmetmesine sevinecek bir tek ne Türk ne de Müslüman vardır. İnat ve ısrarla başka ülkelerin işlerine karışıp onlara demokrasi ihraç edecek olanlar unutmamalıdırlar ki, onlardan sadece terör ithal ederler. Türkiye'de işte bu noktadadır."

MHP İl Başkanı Tat da konuşmasında, AK Parti'ye yüklendi. Her zaman dünü unutturmayacaklarını söylediklerini belirten Tat, sözlerine şöyle devam etti: "Unutmayın, unutturmayın; 10 yıl önce iktidara gelirken bize muazzam bir hayal dünyası yarattılar. Ekonomik olarak bizi dünyanın en iyi ülkelerinden biri yaptılar, kişi başı milli gelirimizin 2-3 bin dolardan 15-20 bin dolara çıkacağını ifade ettiler. 'Evlatlarımız ölmeyecek, terör sıfırlanacak' dediler. 'Tüm komşularımızla sorunlarımızı gidereceğiz, sıfır sorunlu bir ülke olacağız, bölgesinde lider olacağız, dünyada etkili ülke olacağız' dediler. Bunları unutmayacağız. Bugün bakıyoruz, 10 yıl içinde çiftçilerimiz köy kahvesinde oturup bir çay bile içemiyor. 10 sene önce sattığı fiyata bugün malını satamıyor. Ama maliyeti oldu 4 katı. Hayvancılık bitti, anguslara kurban olduk. Köylüsü batan esnaf

tabii ki batacak. Cumhuriyetin fabrikalarını peşkeş çektiler. Bunları kime sattıklarını unutmayacağız. Bugün Cumhuriyetin kuruluş şeklini tartışmaya açtılar, atalarımızı sorgulamaya kalkıyorlar, bunu unutmayacağız." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Suriye Ali Öz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title