Haberler

Macaristan Başbakanı Orban: AB'nin Ukrayna stratejisi başarısız

Güncelleme:

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'daki savaşa yönelik stratejisinin başarısız olduğunu söyledi. Orban, AB liderleri arasında Ukrayna'ya finansal destek konusunda büyük bir savaş yaşandığını belirtti ve AB'nin Ukrayna'ya yardım gönderme stratejisinin başarısız olduğunu ifade etti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'daki savaşa yönelik stratejisinin başarısız olduğunu söyledi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Brüksel'de Macaristan merkezli Kossuth radyosuna konuştu. Ukrayna-Rusya savaşına değinen Başbakan Orban, AB liderleri arasında özellikle Ukrayna'ya finansal destek konusunda "büyük bir savaş" yaşandığını söyledi. Orban, halihazırda Macar vergi mükelleflerinin parasını Ukrayna'ya göndermek için bir sebep göremediğini ifade etti. Orban yaşanan en büyük sorunun, Brüksel'in Ukrayna'ya Rusya'ya karşı mücadelesine yardımcı olmak için para ve askeri yardım gönderme stratejisinin başarısızla sonuçlanması olduğunu belirtti. Orban, "Bugün herkes bu stratejinin başarısız olduğunu biliyor ama bunu yüksek sesle söylemeye cesaret edemiyor. Bunun işe yaramayacağı açık. Ukraynalılar cephede kazanamayacak" ifadelerini kullandı. Orban, AB'nin yeni bir plana ihtiyaç duyduğunu vurguladı. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Viktor Orban Macaristan Ukrayna Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title