Haberler

İçişleri Bakanı Soylu: (2)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletin enerjisini artık endişelere değil geleceğe sevk etmek istediklerini belirterek, "Modern bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, yarına güvenle bakan Türkiye ve sürekli olarak başımızın belalarla karşı karşıya kalmadığı, yürütmenin, parlamentonun kendi işine...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletin enerjisini artık endişelere değil geleceğe sevk etmek istediklerini belirterek, "Modern bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, yarına güvenle bakan Türkiye ve sürekli olarak başımızın belalarla karşı karşıya kalmadığı, yürütmenin, parlamentonun kendi işine baktığı bir Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz." dedi.

Soylu, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, partililerin ülkelerin kalkınma mücadelesinde önemli rolü olduğunu kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da milletvekili seçildiği İzmir'de partililerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirten Soylu, 15 Temmuz sonrası 27 gün Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan İzmirlilere teşekkür etti.

Demokrasinin ucuz bir şey olmadığını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin geçmişine, bugününe ve yarınına sahip çıktınız ve çıkmaya devam ediyorsunuz. Bu ülkenin üzerine büyük oyunlar, büyük planlar yapıldı. Bunlar yapılırken bazen demokrasi saf dışı edilmeye çalışıldı, bazen siyaset, bazen insanların sevdiği gönül bağladığı liderler saf dışı edilmeye çalışıldı. Ama başarılı olamadılar. 'Bu ülkeyi siz idare etmeyin' diyorlar. Sizi, bizleri beğenmiyorlar. Bir taraftan PKK, FETÖ, DEAŞ'ı Türkiye'ye musallat etmeye çalışanlar demokrasinin sesini kısmaya çalıştılar."

Türkiye'nin istikrarını sarsmaya çalışanların iktidarı değil, milleti hedef aldığını ifade eden Soylu, darbeler sırasında sesleri çıkmayanların gelişmişlik ve insanlıkta sınıfta kaldığını belirtti.

Darbe yapmak isteyenlere cevabı milletin verdiğini ve buna müsaade etmediğini vurgulayan Soylu, aziz milletin Türkiye'de kendi tarihini yazdığını ifade etti.

"Bıyık altından milletin kararlarına gülenler"

Türkiye'nin önemli bir döneme gittiğini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Bıyık altından milletin kararlarına gülenlere, 'Siz demokrasiden ne anlarsınız, size demokrasi lazım değil' diye küçümsemeye çalışanlara karşı bu millet hep sabırla bakmıştır. Şimdi önümüzde fırsat var. Önümüzdeki fırsat siyaset fırsatı değil, bugünkü yöneticilerin değil, Türkiye'nin fırsatıdır."

"Modern Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz"

Türkiye'nin 21. yüzyılın başından itibaren yükselme döneminde olduğuna işaret eden Bakan Soylu, toplumu endişeye sevk etmeye çalışanların bulunduğunu söyledi.

Modern Türkiye'yi inşa etmek istediklerinin altını çizen Soylu, "Milletimizin enerjisini artık endişelere değil geleceğe sevk etmek istiyoruz. Modern bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, yarına güvenle bakan Türkiye ve sürekli olarak başımızın belalarla karşı karşıya kalmadığı yürütmenin, parlamentonun kendi işine baktığı bir Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de siyasi kutuplaşma, gerginliklerden şikayet edenlerin olduğuna dikkati çeken Soylu, AK Parti'nin milletten yüzde 50'nin üstünde oy aldığını, toplumu kucakladığını, ana muhalefet partisinin ise sürekli 'Hayır' dediğini ve yüzde 25'lerde kilitlenip kaldığını dile getirdi.

Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

"Diyorlar ki 'Tayyip Erdoğan'a evet, ya sonrası ne olacak?' Orada Tayyip Erdoğan anlayışından hareket etmiyorlar. 'Yeniden 15 Temmuz yaparız. Bu sistem içinde ekonomide, istikrarda, siyasal hayatta karmaşıklıklar ortaya çıkarırız, bir çelme takar bu sefer kündeye getiririz' diye düşünüyorlar. 'Sistem değişirse treni kaçırırız' diye korku içinde soruyorlar. Tayyip Erdoğan bu sistemi hem de öyle bir noktaya getirir, eski sistemin yerine ikame eder ki, 13 yılda nasıl büyük bir sıçrama gerçekleştirmişken yeni bir sıçramayı ortaya koyar ki işte kaçırmamamız gereken nokta bu."

"Başkalarının Türkiye'yi karıştırmasına müsade etmeyecek"

Gelecek nesilleri düşünerek hareket ettiklerini dile getiren Soylu, "Esas bu sistem Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü liderler için değil, ondan sonra ne olacağını bilmediğimiz süreçte ülkemizin istikrarı için bire bir elzem olan, başkalarının Türkiye'yi karıştırmasına müsaade etmeyecek sistemin adıdır. Yarına olan en büyük teminatlarımızdan birisidir." dedi.

Ekonomik hedeflerden vazgeçmediklerini, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim olaylarıyla kararlarından vazgeçmediklerini de dile getiren Soylu, kimseyi ötekileştirmeyeceklerini söyledi.

Soylu, Türkiye'ye 14 yıl boyunca büyük hizmetler verdiklerini ama en önemlisi olarak "özgüven devrimi" gerçekleştirdiklerini belirterek Türkiye'nin yarınlarını birlikte kucaklayacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Soylu daha sonra savunma sanayisi alanında araç üreten BMC'yi ziyaret etti.

Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu AK Parti Türkiye Politika Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title