Haberler

Gürsel Tekin Milas'ta Gündemi Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla il örgütünün danışma kuruluna katılmak için Muğla'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in ilk durağı Milas ilçesi oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla il örgütünün danışma kuruluna katılmak için Muğla'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in ilk durağı Milas ilçesi oldu. Tekin ilk olarak ilçe örgütünü, ardından CHP'li Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı makamında ziyaret etti.

Gürsel Tekin burada basın mensuplarına gündemi değerlendirirken, Twitter konusuna değinerek, "Biliyorsunuz ki Twitter'ın amblemi kuş. Buradan Başbakan'a sesleniyorum; her kuşun etin yenmez" dedi.

Tekin ayrıca, Gezi Parkı eylemcilerinin girdiği Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin müezzini Fuat Yıldırım'ın, Terörle Mücadele polislerine ifade vermesiyle ilgili olarak da, "İfadesinde din adamı olduğunu ve bu nedenle yalan söyleyemeyeceğini belirten bir insanı hangi hakla ve sebeple 6 saat Terörle Mücadele'de sorguluyorsun merak ediyorum doğrusu" diye konuştu.

"DEMOKRASİ POLİS GAZI VE POLİS COPU İLE OLMUYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Suriye olaylarıyla ilgili olarak, "Dün Antep'te tel örgüler kalkacak, Antepli kardeşlerimiz Şam'da, Suriyeli kardeşlerimiz ise Türkiye'de kendi ülkelerinde dolaşır gibi dolaşacaklar derken, bugün neden 27 kilometre tel örgü çekerken, birde 3 metre hendekler kazıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili olarak bir kısım değerlendirmelerde de bulunan Gürsel Tekin, "İlk kez bir siyasi parti 5 saat demokrasiyi işleterek destan yazmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde kolluk kuvvetleri destan yazmaz. Destan Çanakkale'de olur. Destan polis gazı ve polis copu ile olmaz" şeklinde konuştu.

"TAKSİM'DEN ÖNCE TAKSİM'DEN SONRA DİYE BİR SÜREÇ OLUŞTU"

Gazetecilerin yaklaşan yerel seçimler ve adaylar konusunda izlenecek yol hakkındaki sorusuna ise Tekin, "Bildiğiniz üzere Türkiye'de milattan önce ve milattan sonra kavramlarına eşdeğer olan yeni bir milat olan; Taksim'den önce ve Taksim'den sonra diye bir süreç söz konusu. Bundan sonra hiçbir şey 'oldu bitti', 'ben istedim oldu' şeklinde olmayacak. Milletin kararlarına saygı duyulacak ki buna en çok uyması gereken bir parti olduğumuzdan bu bizim partimizde bu şekilde gerçekleşecek. Kirlenmiş siyaset söz konusu ve bunu arındırmak zorundayız. Bu ülke bu kadar kirli siyasetle yönetilemez" yanıtını verdi.

"BELEDİYELERİMİZDEN MEMNUNUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in buradan sonraki ziyaret noktası ise, Milas Belediyesi oldu. Çarşı esnafını selamlayarak belediyeye giden Tekin, restorasyonu süren Çöllüoğlu Hanı'nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve belediye personelince misafir edilen Tekin, "Belediye çalışmaları hakkında da bilgiler edinirken, CHP'li Başkan tarafından yönetilen belediyenin genel merkezden taleplerini" sorduğunda ise, Başkan Tokat'tan "aynı duruş ve kararlılığın devamını bekliyoruz" cevabını aldı.

Belediyelerin devletten aldıkları destek konusunda, "Bu hangi dinde var? Eşit vergi vereceksin ama eşit pay almayacaksın. Bu vicdana sığmaz. Bir iktidar bizim belediyemiz sizin belediyeniz diyorsa, burada zaten eşitlikten söz edilemez. Burada ayrıştırma başlamıştır" diyen Tekin, soruşturma geçiren belediyeler ve gerçekleşen operasyonlarla ilgili, "Medeni ülkelerde başkan ifadeye çağrılır ve buralarda hiçbir sorun olmaz, olamaz. Ancak burada tıpkı bir eroin operasyonu yapılırcasına sabaha karşı 4'de gerçekleşen operasyonlar işin boyutunu ve şeklini belirlemiştir" diyerek, bunun CHP'li belediyeleri bezdirme politikası olduğunu savundu. Tekin ayrıca, belediyelerinden memnun olduklarını ifade etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Muhammet Tokat Gürsel Tekin Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title