Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, Avrupa Konseyi'nde konuştu Açıklaması

Güncelleme:

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Türk Delegasyonu Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "İnsan hakları ihlallerinin nerede olduğuna bakılmaksızın, hangi ülkenin çocuklarının öldürüldüğüne bakılmaksızın, hangi ülkedeki kadınların mağdur edildiğine...

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Türk Delegasyonu Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "İnsan hakları ihlallerinin nerede olduğuna bakılmaksızın, hangi ülkenin çocuklarının öldürüldüğüne bakılmaksızın, hangi ülkedeki kadınların mağdur edildiğine bakılmaksızın aynı yerden sesimiz çıkmalı." dedi.

Büyükakın, Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi'nde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 45. Genel Kurulu kapsamında Avrupa Halk Partisi Grup Toplantısı'nda konuştu.

Savaşın dünyanın her yerinde protesto edilmesi ve tüm masumların hak ve menfaatlerinin korunması gerektiğini dile getiren Büyükakın, insanların, günlerini bir şeyleri kınamakla geçirdiğini söyledi.

İnsan hakları ihlallerine karşı duyarlı olma çağrısı yapan Büyükakın, "İnsan hakları ihlallerinin nerede olduğuna bakılmaksızın, hangi ülkenin çocuklarının öldürüldüğüne bakılmaksızın, hangi ülkedeki kadınların mağdur edildiğine bakılmaksızın aynı yerden sesimiz çıkmalı." ifadesini kullandı.

Büyükakın, bu birlik sağlandığında dünyanın insanlar için daha yaşanabilir bir yer olacağını vurguladı.

"Vicdanların sesi, güçlülerin sesinden güçlüdür"

Birbirine çok benzeyen olaylarda, bunların hangi ülkede olduğuna bakılmaksızın meselenin hukuk, adalet ve insan hakları ekseninde tartışılması gerektiğine işaret eden Büyükakın, "Filistin'deki masum çocuklar için, oradaki kadınlar için, oradaki hastanede vurulan insanlar için bizim yüreğimiz titremeli. Biz sadece haklı ve haksız meselesi açısından bakmayız." diye konuştu.

Büyükakın, "Bir yerde çocuklar öldürülüyorsa, bir yerde kadınlar öldürülüyorsa, kadınlar mağdur ediliyorsa, haksızlığa uğranan bir yer varsa orada, o ülkenin neresi olduğuna bakılmaksızın vicdanların sesinin aynı çıkması gerekir." dedi.

Tahir Büyükakın, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Dünya beşten büyüktür.' derken 'Vicdanların sesi, güçlülerin sesinden güçlüdür.' demek istiyor. Sizlere bu konuda çok önemli görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Tahir Büyükakın Avrupa Konseyi Kocaeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title