Haberler

Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığından Brifing Aldı

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tecrübeleri göz önüne alarak arkadaşlarımıza da talimat verdim." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tecrübeleri göz önüne alarak arkadaşlarımıza da talimat verdim. 12 yıl içinde eğitimde ne yapmışsak, reformlar ve yapısal değişim, mekansal değişim bunların iyi bir envanterini çıkaralım" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki bilgilendirme toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, "Yeni hükümeti kurar kurmaz, aldığımız karar çerçevesinde bildiğiniz gibi Bakanlıklarımızı ziyaret ediyoruz. Bu hafta Milli Eğitim Bakanlığımızı ziyaret etmemizin çok özel bir anlamı var. Yeni eğitim ve öğretim yılı hem öğretmenlerimize, hem öğretmenlerimize hem milli eğitim camiamıza hem de velilerimize hayırlı olsun. Toplam öğrenci rakamlarını alırken 21 milyon 680 bin öğrenci olduğu söylendiğinde aslında dedim 77 milyon öğrenci var. Hepimiz hayatımızın her aşamasında öğrenciyiz. Bazen aile reisi, bazen sosyal hayatta da yönetici olarak da öğretmenlik yapıyoruz. Öğrenci psikolojini kaybeden insan hayat dinamizmini kaybeder, ben oldum diyen insan bir süre sonra donuklaşır. Yeni öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ilk günlerdeki temel mesajın her birimizin birbirimize bir şey öğretebileceği inancıyla öğrenmeyi toplumun her katında süregiden bir süreç olarak görmesi ve bu anlamda milli eğitim anlayışımızı toplumun bütününe sirayet ettirmesi" dedi.

Hükümet programında en fazla odaklanılan konunun milli eğitim olduğunu anlatan Davutoğlu, ekonomik kalkınma, küresel alanda tek tek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak itibarlı bir yere gelmenin anahtarı ve temelinin 'eğitim' olduğunu ifade etti. Davutoğlu, bu anlamda ikinci ekonomik atılım hamlesini gerçekleştirirken, demokrasiyi toplumun her kesimine yayarken eğitimi temel dayanak olarak alacaklarını, eğitimle ilgili her konuyu detaylı olarak çalışıp bundan sonraki projelerin 'yüzyılın projesi' olarak düşünülerek planlanması gerektiğine işaret etti. Öğretmen sayısında olağanüstü artışın sağlandığını belirten Davutoğlu, "813 bine ulaştı öğretmenimiz. Milli Eğitim camiamız aslında 22 milyona yakın öğrencisi, 40 bini eklersek 853 binlik örgün, 980 bin civarında da örgün ve yaygın birlikte öğretmeniyle toplumun en geniş kesimini oluşturuyor. Herhangi bir Bakanlığın, hizmet verdiği, hizmet götüren olarak istihdam ettiği en geniş tabana da milli eğitim sahip" diye konuştu.

Milli Eğitim bütçesindeki artışa dikkat çeken Davutoğlu, "Yeni bir evrensel demokrasi standardı yakalama çabası içinde eğitimimize düşen rol şudur, tecrübeleri göz önüne alarak arkadaşlarımıza da talimat verdim. 12 yıl içinde eğitimde ne yapmışsak, reformlar ve yapısal değişim, mekansal değişim bunların iyi bir envanterini çıkaralım. Elimizde sistemik olarak uyguladığımız yeni projeleri de anlık ve konjonktür olarak geliştirdiğimiz çözüm yollarını da gözden geçirerek bir analiz yapalım. Milli Eğitimimizin hala çok ciddi yapısal reformlara ihtiyacı var, bu gözardı edemez. En kısa zamanda bunları gözden geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni bir eğitim felsefesinin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Davutoğlu, bundan sonra da öğretmen ve derslik ihtiyaçlarının ilçe bazına kadar indirilmesi ve her ilçede ihtiyaç hissedilen dersliklere göre bir yeni politika geliştirilmesi talimat verdiğini ifade etti. Davutoğlu, eğitim esasının öğretmen ile öğrencinin buluşması olduğunu belirterek, bilgi aşığı olan bir öğretmenin bunu öğrenciye anlatırken aşkla anlattığını dile getirdi. Öğretmenlerin, toplumun geleceğinin 'sigortaları' olduğunu anlatan Davutoğlu, "Hiçbirimiz ilkokul öğretmenimizi unutmayız. Geçen sene vefat ettiğinde, annemi kaybetmiş gibi, cenazesine de bizzat gidip katıldım. Hala da onu rahmetle anarım. Bu öğretmen öğrenci sevgisi muhabbetini yaşatmamız lazım" diye konuştu.

Davutoğlu, "Müfredatımız hem bizim köklü kültürümüzün izlerini taşıyan hem de küresel bilgiyi kullanabilir nitelikte olan gelecek perspektifini bünyesinde barındırması lazım. Bunlar yapıldığında yapısal reformlarla ilgili adımlar geliyor. Birçok projeyi geliştireceğiz. Yeni bir ihtiyaç varsa bunu hep beraber ele alacağız" dedi.

Türkiye'de mesleki formasyonu kullanacak bütün esnaf teşkilatlarının bu mesleki eğitimin parçası haline gelmesi gerektiğine işaret eden Davutoğlu, bu konudaki çalışmaların yapılacağını ve gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı, kurumlar ve kuruluşlarla ortak bir yapı kurmak, şu andaki 1 milyon 200 bine yakın mesleki ve teknik eğitim gören alanlara yaygınlaştırmak suretiyle çalışmalara ağırlık verileceğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (1)

sosyal:

artık sizin hiçbir lafınıza inanmıyoruz ey akp artık biz öğretmen adaylarından ve ailelerimizden size oy yok.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title