Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u kabul etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u kabul etti. Türkiye-Azerbaycan ticaret hacmini artırmaya yönelik çabaların devam etmesi gerektiğini belirten Erdoğan, enerji ve ulaştırmada iş birliği yapmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi için Zengezur Koridoru'nun açılması ve kapsamlı barış anlaşmasının hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u kabul etti

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Başdanışman Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç'ın da hazır bulunduğu kabulde, Bakan Bayramov'a, Türkiye-Azerbaycan ticaret hacmini hedeflenen 15 milyar dolara çıkarmaya yönelik çabaların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Enerji ve ulaştırmada birlikte hareket etmenin ve tam iş birliği içinde bulunmanın iki ülkenin menfaatine olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trans-Hazar ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun önemine işaret ederek bu yolları daha verimli kullanmak gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan- Ermenistan ilişkilerine dair normalleşme sürecinin de ele alındığı kabulde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zengezur Koridoru'nun ivedilikle açılması ve kapsamlı barış anlaşmasının bir an önce hayata geçmesinin normalleşme süreci için önemli olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ermenistan Azerbaycan Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title