Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: AK Parti Zam Furyasına Başladı

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kara yolları ve köprülere yapılan zammı eleştirerek, AK Parti iktidarının zam yapmaktan kaçınırken emeklilere zam yapmayı tercih ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kara yolları ve köprülere yapılan zamma ilişkin "Seçimden önce ekonomide toz pembe tablo algısıyla vatandaşlarımızı kandıran iktidar, asıl zam furyasına yeni yılla birlikte başlayacak. AK Parti iktidarı; konu emeklilerimizin ücretlerine yapılacak zam olduğunda aylardır kafasını kuma gömerken; konu zam yapmak olduğunda adeta ışık hızıyla hareket ederek verdiği sözde müjdeyi bile umursamadan fahiş oranda zam yapmayı tercih ediyor" değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, kara yolları ve köprülere yapılan zamma ilişkin yazılı açıklama yaptı. Akın, açıklamasında şunları kaydetti:

"İKTİDAR, ASIL ZAM FURYASINA YENİ YILLA BİRLİKTE BAŞLAYACAK"

"Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023 yılı içerisinde seçimden önce vatandaşlara pek çok vaatte bulunan iktidar, seçimin ardından zam üstüne zammı vatandaşlarımıza reva görüyor. 2023 yılının başında köprü ve otoyollara yıl içinde hiç zam yapılmayacağını müjde olarak sunan iktidarın müjdesi yine zamlara neden oldu. 2023 yılı henüz bitmeden köprü ve otoyollara bugünden itibaren yüzde 50 ile yüzde 76 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

AK Parti iktidarı ya farklı bir takvim kullanıyor ya da çok açık bir şekilde vatandaşlarımızı kandırıyor. Yıl bitmeden zam yapılmayacağı vaadine karşın zam yapılmasının gerekçesi AK Parti iktidarının ekonomide yarattığı derin krizin faturasını vatandaşa kesmeye devam etmesinden başka bir şey değil. Seçimden önce ekonomide toz pembe tablo algısıyla vatandaşlarımızı kandıran iktidar, asıl zam furyasına yeni yılla birlikte başlayacak. AK Parti iktidarı; konu emeklilerimizin ücretlerine yapılacak zam olduğunda aylardır kafasını kuma gömerken; konu zam yapmak olduğunda adeta ışık hızıyla hareket ederek verdiği sözde müjdeyi bile umursamadan fahiş oranda zam yapmayı tercih ediyor"

Kaynak: ANKA / Politika

Ahmet Akın AK Parti Zam Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title