Haberler

Büyükşehir'de Gergin Meclis

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yapılan 4. oturumuna Meclis Başkan Vekili Salih Gökçe’nin sözleri ve tepkileri damga vurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bugün yapılan 4. oturumuna Meclis Başkan Vekili Salih Gökçe'nin sözleri ve tepkileri damga vurdu. Gökçe, önce meclis üyelerine çıkıştı, sonra gerginlikle ilgili fotoğraf çeken gazeteciye tepki gösterdi, hakaret etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 4. oturumu Meclis 1. Başkan Vekili Salih Gökçe başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan meclis üyesi Mehmet Esendemir, jeopolitik olarak yüksek deprem riski grubunda bulunan Türkiye'deki can ve mal kayıplarını istatiksel olarak açıkladı.

Esendemir, Adana ve Hatay kuşağındaki deprem riskine dikkat çekti. Her yılda ortalama 3 adet yıkıcı deprem olduğunu belirten Esendemir, Ceyhan depreminin ardından herhangi bir önlem alınmadığını ifade etti. Depremde yüksek hasar gören binaların yıkıldığını söyleyen Esendemir, Devlet Demiryolları ve İller Bankası'nın güneyine kadar gelen bölgelerde yüksek, orta ve hafif ölçekte hasarlı binaların halen kullanıldığını ve Adanalı vatandaşların orada yaşadığını vurguladı. Yeraltı suyu Seyhan'a akarken son günlerde Çatalan Barajı'ndan su çektikten sonra yeraltı suyunun ciddi oranda arttığını anlatan Esendemir, şunları söyledi:

"Özellikle isim vermek istemiyorum, bu merkezde büyük bir işyerinin sahibi bir ölçüm yaptırıyor bir mühendise. Su çıkarıyor, sürekli kullandığı binadan motopompla. Bilim adamı geliyor bakıyor ben buradan su tahliye ediyorum sorun yok diyor. Bir helke istiyor, helkeyi doldurun getirin. Tahliye ettiği sudan bir helke su getiriyor, onu dökerken filtre süzgeç koyuyor, kumları görüyor. Diyor ki 'Sen mezarını kazıyorsun, sadece suyu tahliye etmiyor yapının altındaki toprak ve kumu da tahliye ediyor. Yer altı su seviyesi arttı, bu kadar bina hasarlı, bu kadar zor durumdayız, peki biz belediyeler olarak ne yapıyoruz? Hiçbir şey. Maalesef belediyelerin bina stok adedi bile belli değil. Çünkü Büyükşehir Belediyesi maalesef teknoloji özürlü. 12 gün önce Hatay'da bulunan bilimadamları, Hatay'ın 7 şiddetinin üzerinde bir depremle çok ciddi sarsılacağını söylemişti. Hatay, güney Anadolu fay hattında çok ciddi bir kırık olacak ve Adana ile Mersin'in de çok şiddetli sarsılacağını söyledi. Yine de bir önlem alınmadı. Şimdi, 12 gün önce Nasa'dan gelen insanlar araştırma yapıyor Hatay'daki yerel yönetimleri uyarıyor. Ben de buradan Adanalı yerel yöneticileri uyarıyorum. Gelin elele verelim bir kriz masası mı oluştururuz bir heyet mi oluştururuz bunun üzerine eğilelim ve değinelim. Adana için tehlike çanları çalmaya başladı."

Esendemir'in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilmesiyle çeşitli maddelerde görüş ayrılıkları ve sözlü tartışmalar yaşandı. Zaman zaman gürültülerin artıp dikkatlerin dağılması ve oy kullananların sayımının bir türlü yapılamayıp defalarca tekrarlanması üzerine Salih Gökçe, meclis üyelerine yönelik "Burası ne sirk ne panayır. Bu kadar laçkalık görmedim. Hepiniz 50 yaşına geldiniz. Kendi aranızda ne yarışındasınız bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Meclisteki tansiyonun arttığı sırada fotoğraflanmasına sinirlenen Gökçe, bir basın mensubuna yönelik ise "Sen de ikide bir çekme. Çekil şöyle, çekil ulan. Ünsiyetimi bozuyorsun. Çakal!" cümleleriyle hakaret edip, azarladı.

Gündem maddelerinin tartışması sırasında meclis üyesi Ercan Çetin, tepki olarak toplantıyı terk etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Gökçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title