Haberler

Baykal, Terörün Vurduğu Yerde

Ramazan Bayramı'nı Geçireceği Şırnak'a Gitmek Üzere Uçakla Batman Havaalanı'na Gelen Baykal, 'Türkiye'nin Her Yerinde, Bütün Köşelerinde Herkes Bu Bayramı Buruk Olarak Kutluyor' Dedi.

Ramazan Bayramı'nı geçireceği Şırnak'a gitmek üzere uçakla Batman Havaalanı'na gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye'nin her yerinde, bütün köşelerinde herkes bu bayramı buruk olarak kutluyor" dedi.

Uçakla Batman Havaalanı'na gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, VIP salonunda partililerle bayramlaştı. Şırnak'a hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Baykal, Ramazan Bayramı'nın birinci gününü 13 kişinin hayatını kaybettiği Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde geçireceğini söyledi. Baykal, son zamanlarda yaşanan olayların üzüntü verici olaylar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Son zamanlarda yaşanan üzüntü verici olaylar dolayısıyla baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için terör mücadelesini yapan güvenlik güçlerine destek sağlamak amacıyla bir gezi planladık. Gezinin iki ayağı var. Bir tanesi güvenlik güçlerimizle bayramlaşacağız, oradan da Beytüşşebap'a geçeceğiz. Beytüşşebap'ta Beşağaç köyüne gideceğiz. PKK saldırısı sonucu yaşamını yitiren 13 vatandaşımızın ailelerini ziyaret edeceğiz. Bütün Türkiye bu acı olaylardan büyük üzüntü duyuyor. Bu olayların yaşandığı

bölgeye, tüm milletçe sahip çıkmamız gerekir. Dayanışma ve destek olmamız gerekir. Bayram küskünlüklerin sona erdiği, kin ve nefretin noktalandığı, dayanışmanın sergilendiği, bütünlüğün ortaya çıkması gerektiği günler. Bayram atmosferi içerisinde bu bölgede bulunan vatandaşlarımıza destek olmak, sahip çıkmak, acılarıyla baş başa kalmamaları için onlarla olmanın duygusu içerisindeyiz. Bu anlayışımız 70 milyon tarafından da paylaşılıyor. Türkiye'nin tamamı, bu bayramı buruk bir bayram olarak kutluyor.

Vatandaşlar, güvenlik güçleri hayatlarını kaybetti. Bunların bir daha olmaması için de bunları unutmamak gerekir. Bütün bunları unutmamak için buradayız, görev yapmak için buradayız. İnşallah bundan sonra böyle acılar yaşanmaz. Tekrar barış ve kardeşlik ortamını el birliğiyle yaratırız. Bütün Batmanlı vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Batman'da bu olaylar yaşanmıyor. Bundan da büyük bir sevinç duyuyorum. Allah ağzınızın tadını, huzurunuzu bozmasın. Batman'ın daha iyiye gittiğini görüyoruz.

Vatandaşlarımızın ve sizlerin anlayışı çok önemli."

"EKONOMİK SORUNLAR ÇÖZÜLÜR"

Yaşanan olayları Türkiye'de nefret ve düşmanlık seviyesine getirmek isteyenlerin olabileceğini ifade eden Baykal, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. Baykal, "Birbirimize kızıyor olabiliriz, sorun ve davamız olabilir. Bunları demokrasi içinde, siyasetin normal seyrinde çözebiliriz. Büyük nefret, düşmanlık noktasına getirmemeliyiz. Getirmek isteyenlere fırsat bırakmamalıyız. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Birbirimize karşı düşmanlık, kin, nefret, terör hiçbir şekilde olmamalı, bu olduğu

zaman getirmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Birbirimizden güç almalıyız. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Kimse kimsenin inancına, dinine, imanına, mezhebine karışmayacak. Kimse kimsenin kökenine karışmasın, herkes eşit, herkes beraber, kim daha çok üretirse, emek verirse, iş yaparsa o öne geçecek" dedi.

Baykal, ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Dün Amerikan kongresinde Ermeni konusu ele alındı. Mecliste ele alacaklar, Türkiye'yi karalamış olacaklar, Türkiye'ye siyasi karalama yapacaklar. 72 milyon, Türkiye'nin arkasındaki tarihi mirası, Türk, Kürt, Arap, Gürcü kökenli olarak ayırım yapmadan hepsini birden topyekün olarak damgalıyorlar. Daha dün yaşanmış olayları oradan sıkıştırıp, terörü görmezlikten geliyorlar, aleyhine konuşup terörü besliyorlar. Batman'a ulaşmadı diye seviniyoruz. Dayanışmaya mecburuz, birbirimize sahip çıkmaya mecburuz.

Burada bin yılı aşkın bir kardeşliğimiz var. Bunu kimsenin bozmasına izin veremeyiz. İstanbul'da, Antalya'da beraber yaşarız."

Baykal, daha sonra helikopterle Şırnak'a hareket etti.

(CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title