Haberler

Bakan Canikli'den 23 Nisan Mesajı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bağımsız, gücünü milletinden alan bir devlet anlayışı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran aziz iradenin tüm dünyaya nam salmış, muhteşem bir eseridir.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Bağımsız, gücünü milletinden alan bir devlet anlayışı, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran aziz iradenin tüm dünyaya nam salmış, muhteşem bir eseridir. Bu eser uğruna vatan savunmasında inanç ve kararlılıkla canlarını ortaya koyan aziz şehit ve gazilerimizi ebediyen unutmayacağız" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj ile milli iradenin gücünü ve öneminin bir kez daha idrak edildiğine dikkat çekerek, "Bağımsız, gücünü milletinden alan bir devlet anlayışı, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran aziz iradenin tüm dünyaya nam salmış, muhteşem bir eseridir. Bu eser uğruna vatan savunmasında inanç ve kararlılıkla canlarını ortaya koyan aziz şehit ve gazilerimizi ebediyen unutmayacağız. Onların bu kutsal emanetini gelecek nesillere en güzel şekilde taşıma idealiyle durmaksızın çalışmak müşterek vecibemizdir. Bugün, daha fazla çalışmak ve üretmek gayesiyle 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye var. Milletimizin yüzünü ağartmak üzere ortaya konulan her icraat, yeni Türkiye yolunda heyecanımızı pekiştirmek suretiyle yarınlara olan umudumuzu artıracak, tarih sahnesinde medarı iftiharımız olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Canikli, mesajının devamında şunları kaydetti:

"23 Nisan, şairin 'İnsanlık zincirinin ebediyet halkası' diyerek anlattığı çocuklarımız için de bir şenlik vesilesidir. Tüm güzelliklere layık olan o minicik yüreklerin günümüzde dünyanın birçok yerinde maalesef savaşların, yokluk ve sefaletin gölgesinde yürek burkan acılara mahkum edildiklerine derin bir üzüntüyle şahit olmaktayız. Milletimize özgü bir şekilde tüm dünya çocuklarını kucaklayan bu bayram vesilesiyle başta hemen yanı başımızdaki Suriye'de yaşanan acı tablo olmak üzere dünyadaki tüm zulüm ve sefalet görüntülerinin bir an evvel silinmesi, yaraların bir an evvel sarılması en büyük temennimizdir. Ülkemizde her yıl 23 Nisan'da gözler önüne serilen dünya çocuklarının kardeşliğinin, tüm dünya ülkelerine örnek olması dileğiyle çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere Birinci Meclis'in kurucu üyeleri ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nurettin Canikli 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde kavga! Ahmet Türk'ün sözleri sonrası ortalık karıştı

Termometrelerin 40 dereceyi gördüğü kentimizde asfalt eridi

Termometrelerin 40 dereceyi gördüğü kentimizde asfalt eridi

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kadınlara regl izni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kadınlara regl izni

title