Haberler

Bahçeli'den 'Milletvekili Dokunulmazlığı'na İlişkin Kanun Teklifi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milletvekili Dokunulmazlığının Yeniden Düzenlenmesiyle İlgili Anayasa Değişikliği Teklifi' hakkında basın açıklamasında bulunarak, "Milliyetçi Hareket Partisi bu kapsamda milletvekilliği dokunulmazlığının"...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milletvekili Dokunulmazlığının Yeniden Düzenlenmesiyle İlgili Anayasa Değişikliği Teklifi' hakkında basın açıklamasında bulunarak, "Milliyetçi Hareket Partisi bu kapsamda milletvekilliği dokunulmazlığının anayasal sınır, içerik ve çerçevesinin tekrar gözden geçirilmesini acilen gerekli görmektedir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milletvekili Dokunulmazlığının Yeniden Düzenlenmesiyle İlgili Anayasa Değişikliği Teklifi' hakkında basın açıklamasında bulundu. Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, "Türk milleti ancak savaş şartlarında olabilecek acı kayıplarla ve tahribatlarla sarsılmakta, bu nedenle evlatlarını birbiri ardına Hakk'a uğurlamaktadır" dedi. Bölücü terör örgütü PKK'nın vahşi saldırılarına, kanlı niyet ve mütecaviz hareketlerine her gün bir yenisini eklediğini belirten Bahçeli, Türkiye'nin beka düzeyinin vahim bir suikast ve sabotajla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

"Terörle mücadelede hayatlarını yitiren kahramanlarımız, ülkemizin her yöresinde al bayrağa sarılı tabutlarla vatan topraklarına emanet edilmektedir" diyen Bahçeli şunları kaydetti:

"Sivil ve masum vatandaşlarımız da bölücü nitelikli terörün kalleş ve hain saldırılarına hedef olmaktadır. Kundaktaki bebekler, küçük yavrular ve kadınlar hayatlarının baharında kiralık katillerin insanlıkla bağını koparmış kanlı emelleriyle tanışmaktadır. Bugünkü şartlarda ülkemiz en üst düzeyde bir varoluş mücadelesi vermektedir. Bununla birlikte etnik nitelikli bölücü terörün kardeşliğimizi ve bin yıllık derin hukuku bozmaya dönük adımları, üzerinde durulması gereken en önemli konudur. Mezhep alanındaki alarm verici gerginlikler bu süreci tahkim etmekte, Alevi kardeşlerimize yönelik provokasyonlar ve yeni ev işaretlemeleri rezil bir tezgahın ısrarla devrede tutulduğunu göstermektedir."

Hükümetin yanlış politikalarının milli duyarlılıkları gözetmeyen uygulamalarının, ülkeyi sonu meçhul bir karanlığa sürüklediğini savunan Bahçeli, "Siyasi temsil noktasında bulunmalarına rağmen, PKK maşalığını ve sözcülüğünü cüretkar bir şekilde sürdüren hıyanet taraftarlarının, sabır ve tahammül sırlarını aşan küstahlıkları mevcudiyetimize verdiği zararın boyutunu artırmaktan başka hiçbir amaç taşımamaktadır. TBMM çatısı altında millet vekaletini ifa etmek yerine bölünmenin ve parçalanmanın mesafe almasını söz, niyet ve eylemleriyle sağlamaya çalışan bedbahtlar milletimizin haklı olarak öfke ve nefretini üzerlerine çekmektedirler. Ellerine şehit kanı bulaşan canilerle kucaklaşmaktan, bunlara sevgi ve hayranlık göstermekten zerre utanmayan terör destekçilerinin en az dağdaki yoldaşları kadar işlene suçlara iştirak ettikleri açıktır" diye konuştu.

Türkiye'nin, önüne gelenin pervasızca hareket edeceği, bağrında düşmanlık yapanların kanını emeceği, dermansız ve sünepe bir ülke olmadığını herkesin görmesi ve anlaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi bu kapsamda milletvekilliği dokunulmazlığının anayasal sınır, içerik ve çerçevesinin tekrar gözden geçirilmesini acilen gerekli görmektedir. Türk milletinin mukadderatına sahip çıkmak, Türkiye'nin varlığına toz kondurmamak ve milletimizin devamlılığına destek vermek en öncelikli milli görev olarak kabul edilmelidir. TBMM, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her türlü art niyet ve musibetlerden koruyacak tarihi birikime, dirayete ve kararlılığa haiz olduğunu mutlak anlamda ispatlamalıdır" dedi.

"Kamuoyunun ve siyaset kurumunun milletvekilliği dokunulmazlığını yeniden düzenlemeyi amaçlayan anayasa değişikliğiyle ilgili şu teklifimizi değerlendirmeye almaları ve tartışmaya açmaları en samimi beklenti ve dileğimizdir" ifadesini kullanan Bahçeli, hazırladıkları teklifle ilgili şunları kaydetti:

"07 Kasım 1982 tarihli ve 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83. maddesinin 2. ve 3. fıkraları yazılı olduğu şekilde değiştirilmiştir. 'Suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclis'in kararı olmadıkça hakkında gözaltına alınma ve arama kararı verilemez, tutuklanamaz. Ağır cezayı gerektiren suçüstü ve terör eylemlerine katılma ve terörü destekleme halleri ile Anayasa'nın 14. maddesindeki durumlar bu hükmün dışındır. Ancak bu halde yetkili makam durumu hemen ve doğrudan doğruya TBMM'ne bildirmek zorundadır. Soruşturma ve yargılama milletvekilinin Meclis çalışmalarına katılmalarına engel olamayacak şekilde sürdürülür.

TBMM üyesi hakkında verilmiş bir ceza hükmünün yerine getirilmesi, üyelik sıfatının sona ermesine bırakılır; üyelik süresince zaman aşımı işlemez. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halk oylamasına sunulması halinde tümüyle oylanır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Politika Güncel Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Bakan Şimşek duyurdu! Zorunlu Afet Sigortası geliyor

Bakan Şimşek duyurdu! Zorunlu Afet Sigortası geliyor

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Gelinlik denemek ücretli mi? Gelinlik denemek artık ücretli mi olacak? Gelinlik deneme ücreti ne kadar? Riva plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Aile Destek ödemesi bayramdan önce yatar mı? Aile Destek bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kilyos plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Heybeliada plajı nerede, nasıl gidilir? İncekum Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Leros Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Leros Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kalimnos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kalimnos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Simi Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Simi Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sisam Adası'na (Samos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sisam Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı?
İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

title