Haberler

AK Parti'nin Kayseri Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kandil'dekiler, terörist başları, gece gündüz açıklama yapıyorlar.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kandil'dekiler, terörist başları, gece gündüz açıklama yapıyorlar. Diyorlar ki 'Aman ha evet çıkarsa biz biteriz, onun için hayır kampanyasına devam.' O Kandil'i söndüreceğiz, onların kandilini söndüreceğiz, milletin rüzgarı onların kandilini söndürecek." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Kayseri'nin alçak darbe girişimine hak ettiği cevabı verdiğini belirten Yıldırım, 16 Nisan'ın yaklaştığını; PKK, FETÖ, HDP'nin kol kola girip "hayır" çıkması için ellerinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Bunlar yetmezmiş gibi, bir de Avrupa'daki bazı ülkelerin de "hayır" kampanyasına katıldığını ifade eden Yıldırım, "Tam bir şer ittifakıyla karşı karşıyayız. Kandil'dekiler, terörist başları, gece gündüz açıklama yapıyorlar. Diyorlar ki 'Aman ha evet çıkarsa biz biteriz, onun için hayır kampanyasına devam. O kandili söndüreceğiz, onların kandilini söndüreceğiz, milletin rüzgarı onların kandilini söndürecek." diye konuştu.

Yıldırım, teröristlerin Avrupa şehirlerinde istediği gibi paçavraları açarak "hayır" propagandası yaptığını, bölücübaşının resimlerini boy boy gösterdiklerini, alenen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı ölümle tehdit ettiklerini aktardı.

Bu tehditlerin tüm Avrupa'nın gözü önünde yapıldığını belirten Yıldırım, "Biz 'evet'i anlatmak istediğimiz zaman, Avrupa'nın kapıları bize kapanıyor, Avrupa bize duvar oluyor. Niye? Çünkü evetten korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok." dedi.

Kendisini dinleyenlere, "Kayseri, 16 Nisan'da 'evet' diyerek, Avrupa'nın, Pensilvanya'nın, Kandil'in uykusunu kaçıracak mı? Avrupa'yı, Pensilvanya'yı, Kandil'i titretmeye var mısın? 16 Nisan'da sandıkları evetle gümbür gümbür dolduracak mısın?" sorularını yönelten Yıldırım, "evet" yanıtını alınca, "Maşallah, Kayseri çoktan kararını vermiş. Kayseri'nin bu duruşu çok önemli. Kayseri'nin bu mesajı, Türkiye'nin mesajıdır." karşılığını verdi.

"Kayseri, daha fazlasına layık"

Başbakan Yıldırım, bir süre önce Kayseri'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, burada yaptığı konuşmada "Biz, Binali Bey'in makamını korumak istiyoruz, onun için 'hayır' diyoruz." dediğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Bak, bak, bak, herhalde Kılıçdaroğlu kendisiyle bizi karıştırıyor. Biz, senin gibi makam, koltuk meraklısı değiliz, koltuk sevdalısı değiliz. Biz, millete sevdalıyız, millete. Milletimizin geleceği neyi gerektiriyorsa, biz orada varız. Bizde Kayseri'nin yeri ayrı. Kayseri bu ülkenin göz bebeği. AK Parti hareketi yola çıkarken, Kayseri bizimle beraberdi. Abdullah Gül bizimle beraberdi, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yaptı. Hizmetleriyle AK Parti'ye, ülkemize katkıları oldu. Kayseri'nin her zaman AK Parti'nin bu kutlu yürüyüşünde bizimle en önde birlikte yürüdüğünü biliyoruz. 16 Nisan, Kayseri için yeni bir dönem olacak. Kayseri'nin zenginliği aynı zamanda etraftaki illerin, bölgenin, Türkiye'nin de zenginliğidir. Kayseri doğrudan dış pazarlara açılmış, güçlü, üretken bir ekonomiye sahip. Biz, baştan beri Kayseri'nin ülke kalkınmasındaki öncü rolünü biliyoruz. Bu nedenle Kayseri'nin ihtiyacı neyse yerine getirmek için 14 yıl boyunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık."

Kayseri'ye 14 yılda 17 milyar yatırım yaptıklarını dile getiren Yıldırım, "Helali hoş olsun, Kayseri daha fazlasına layık." dedi.

"Kayseri, 1,5 milyar dolar ihracat yapıyor"

Binali Yıldırım, Kayseri'nin 2002 yılında sadece 350 milyon dolar ihracat yaparken, bugün ihracatının 1,5 milyar dolara ulaştığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"İşte Kayseri'nin farkı bu. Kayseri'ye 14 yılda, 4 binden fazla derslik yaptık. 13 bin 600 konut yaptık. Erciyes Üniversitesini büyüttük, yedi fakülte, bir yüksekokul, altı meslek yüksekokulu, iki enstitü ve tekno park açtık. Ayrıca Erciyes Üniversitesinde Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü büyük kök hücre merkezini kurduk. 2009'da Kayseri'ye iki üniversite daha açtık, Nuh Naci Yazgan, Abdullah Gül üniversitelerini Kayseri'ye kazandırdık. Ayrıca dört hastane, bir eğitim araştırma merkezi yaptık. 2002 yılına kadar Kayseri'de sadece 83 kilometre bölünmüş yol vardı, 14 yılda, 80 yılda yapılanın kat ve kat fazlası bölünmüş yolu Kayseri'ye kazandırdık, tam 524 kilometre bölünmüş yol yaptık. İşte Kayseri'ye hizmet bu, işte Kayseri'yi sevmek bu. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bu ay yıldızlı bayrağı indirtmeyiz."

Kayseri'ye yaptıkları hizmetleri anlatan Yıldırım, bölünmüş yollar, köprülü kavşaklar yaptıklarını, Kayseri Havalimanı'nın iç ve dış hatlar terminal binalarını büyüttüklerini vurguladı. Yıldırım, Kayseri'ye 2002'de, hava yoluyla yılda 300 bin yolcu gelirken, bugün bu sayının 2 milyona çıktığını dile getirdi.

"Hizmetler devam edecek"

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldırım, toplu taşıma projelerinin hayata geçirildiğini, her alanda Kayseri'nin ihtiyacı olan hizmetleri yerine getirmenin büyük bir gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Yıldırım, tarım ve hayvancılığı ihmal etmediklerini, 261 bin dönüm araziyi suyla buluşturduklarını, barajlar, göletler inşa ettiklerini, Sarıoğlan sulamasını tamamladıklarını, tünel ve kanalları bitirdiklerini, 33 bin seyirci kapasiteli Kadir Has Stadyumu'nu hizmete verdiklerini, kongre ve spor merkezleri yaptıklarını, Kayseri'yi doğalgazla buluşturduklarını belirtti.

Başbakan Yıldırım, 2002'de Kayseri'de 22 bin kişinin çalıştığı bir adet Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bulunduğunu, şimdi üç OSB'de 71 bin kişinin aş, iş imkanına kavuştuğunu söyledi.

Kayseri'de yurt kapasitesini 3 binden 9 bine çıkardıklarını, adalet sarayları yaptıklarını, Anadolu Harikalar Diyarı Projesi'ni kazandırdıklarını, Erciyes Dağı Kış Turizm Projesi'ni tamamladıklarını ifade eden Yıldırım, Kayseri'ye yapılan hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.

Kayseri'ye müjde

"Şimdi, sıkı durun, müjde, Kayseri'ye tam bin 600 kapasiteli şehir hastanesi yapıyoruz. Bu sene açılacak, hayırlı uğurlu olsun." diyen Yıldırım, güney çevre yolları başta olmak üzere toplam 14 yol projelerinin devam ettiğini aktardı.

Kayserililere hızlı tren ihalesini bu yıl başlatacakları müjdesini de veren Yıldırım, Kayseri'den hızlı trenle Yerköy, Kırıkkale, Ankara, İstanbul, Konya, Sivas ve Erzincan'a daha kısa sürede gidilebileceğini kaydetti.

Mitingden notlar

Başbakan Yıldırım, Kayseri Valiliği ziyaretinin ardından yürüyerek miting alanına geçti.

AK Parti tarafından halk oylaması kampanya süreci için hazırlanan "Tabii ki evet" şarkısı eşliğinde platforma çıkan Başbakan Yıldırım, vatandaşları selamladı.

Tarihi Kayseri Kalesi'nin surlarına, dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda, "15 Temmuz'un bekçileri, 16 Nisan'ın evetçileriyiz", "Aşkımız memleket, millet için evet" yazılı pankartlar yer aldı.

Alana asılan üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı, "Türkiye düşmanları inleye dursun, Avrupa mehteri dinleye dursun, yürekler imanı kınlaya dursun, 16 Nisan zaferi görme vaktidir" yazılı pankart dikkat çekti.

Mitinge katılan vatandaşlar Türk bayrağının yanı sıra Doğu Türkistan bayrağı dalgalandırdı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından eşi Semiha Yıldırım ile alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Semiha Yıldırım AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title