Haberler

Aday Listeleri Ysk'ya Sunuldu - AK Parti İl Başkanı Delican

Milletvekili aday listeleri YSK'ya sunuldu- AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: "Değerli adaylarımızla seçim sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde İzmirli hemşehrilerimizin huzuruna çıkacağız ve ciddi bir başarı yakalayacağız" AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 7 Haziran'daki genel seçimde açıklanan milletvekili adaylarıyla ciddi bir başarı yakalayacaklarını belirtti.

Milletvekili aday listeleri YSK'ya sunuldu- AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: "Değerli adaylarımızla seçim sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde İzmirli hemşehrilerimizin huzuruna çıkacağız ve ciddi bir başarı yakalayacağız" AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 7 Haziran'daki genel seçimde açıklanan milletvekili adaylarıyla ciddi bir başarı yakalayacaklarını belirtti.AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, yönetim kurulu üyeleri ve partililer, AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na verdiği listeyi televizyondan takip etti.Basın mensuplarına AK Parti İzmir Milletvekili adaylarını açıklayan Delican, listenin İzmir, teşkilat ağırlıklı olduğunu, diğer partiler gibi ithal ağırlıklı olmadığını belirtti.Delican, "Değerli adaylarımızla seçim sürecinde birlik ve beraberlik içerisinde İzmirli hemşehrilerimizin huzuruna çıkacağız ve ciddi bir başarı yakalayacağız. Hedefim bu listeyle halkımızın İzmir'de takdirini kazanmak. Aramızda bozulmaya çalışılan güven ortamını tekrar kurmak" dedi.Bir gazetecinin mevcut bazı milletvekillerinin listeye girememesini sorması üzerine Delican, bunun bir bayrak yarışı olduğunu, teşkilatın içerisinden ağırlıklı olarak isimlerin belirlendiğini ifade etti.- Bakan Eroğlu liste başındaOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir 1. Bölge birinci sıradan listede yer aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise aynı bölgeden ikinci sırada yer aldı.İzmir 2. Bölge birinci sırada ise eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan yer aldı. Bu bölgede eski CHP Parti Meclisi üyesi Savcı Sayan 7. sıradan aday gösterildi.Eski Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ da 5. sırada yer aldı.Mevcut AK Parti İzmir milletvekillerinden Ali Aşlık, Rifat Sait, Aydın Şengül yeniden aday gösterilmezken Nesrin Ulema ve Hamza Dağ tekrar aday olarak listede yer aldı.AK Parti'nin İzmir milletvekili aday listeleri ise şöyle oluştu: İzmir 1. Bölge İzmir 2. Bölge1- Veysel Eroğlu 1 - İbrahim Turan2- Nükhet Hotar 2 - Nesrin Ulema3 - Cemil Şeboy 3 - Hamza Dağ4 - Hüseyin Kocabıyık 4 - Kerem Ali Sürekli5 - Ozan Ceyhun 5 - Durmuş Boztuğ6 - Necip Nasır 6 - Mehmet Bayındır7 - Cemal Bekle 7 - Savcı Sayan8 - Mahmut Atilla Kaya 8 - Neşe Gürçay9 - Bediha Türkyılmaz 9 - Tansu Kaya10 - Talip Uzun 10 - Bilal Kırkpınar11- Kazım Ertem 11 - Esra Aladağ12 - Ömert Sertbaş 12 - Ali Hadim13 - Gürbüz Akbulut 13 - Müjde Çelik -

Kaynak: AA / Politika

Yüksek Seçim Kurulu Veysel Eroğlu Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title