Haberler

Polis Memurlarının da Aralarında Olduğu Çete Yakalandı

Büyükçekmece'de İşadamlarını Kaçırarak Ailelerinden Fidye İsteyen ve Aralarında 3'ü Özel Harekatçı 5 Polisin de Bulunduğu 8 Kişilik Çete Çökertildi.

Büyükçekmece`de işadamlarını kaçırarak ailelerinden fidye isteyen ve aralarında 3`ü özel harekatçı 5 polisin de bulunduğu 8 kişilik çete çökertildi.

Bir işadamının daha önce kendisini kaçıran kişilerin ölümle tehdit ettikten sonra bir miktar para aldıklarını ve ardından serbest bıraktıklarını bildirmesi üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Kaçırma olayını gerçekleştiren çetenin peşine takılan ekipler, yaptıkları takip sonucunda çetenin Büyükçekmece`de tekstilci işadamı Ali Şur`u kaçırmakta olduklarını tespit etti.

Kelepçeli olan işadamı çetenin aracına bindirilerek bir yere götürülürken bir süre takip eden polis ekipleri, daha sonra aracı durdurarak işadamını kurtardı. Yakalanan 3 kişi Emniyet Müdürlüğü`ne getirilirken, çetenin diğer 5 elemanı da çeşitli illerde yakalanarak İstanbul`a getirildi. Gözaltına alınan kişilerden Kemal Öner Aktaş, Murat Özdemir, Enis Ünlü, Erdem Erkuş ve Ali Rıza Doğru`nun polis memuru olduğu öğrenildi. Polis memurları ile birlikte çetenin diğer üyeleri Uğur Öztürk, Adem Burge ve Hüseyin İldem olduğu belirtildi.

Olayla ilgili yapılan soruşturmada zanlıların 3`ü özel harekat polisi olmak üzere 5`inin polis olduğu öğrenildi. Çete liderinin de daha önce Damga Operasyonu ile akaryakıt kaçakçılığından hüküm giydikten sonra meslekten atılan Kemal Öner adlı eski polis olduğu belirtildi. Çetenin açığını buldukları bazı işadamlarını, buluşmaya çağırdıktan sonra kelepçeleyip kaçırdığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title