Haberler

Pınarbaşı Halk Eğitim Merkezi'nde 20 Dalda 80 Ayrı Kurs Veriliyor

Pınarbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Karakuş, ilçede 20 dalda açılan 80 ayrı kursa katılanlara meslek edindirildiğini söyledi.

Pınarbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Karakuş, ilçede 20 dalda açılan 80 ayrı kursa katılanlara meslek edindirildiğini söyledi.

Karakuş, yaptığı açıklamada, daha önce buradan kurs alan bir çok kişinin iş sahibi olduğunu belirterek, kuaför dükkanı açan, köylerde arıcılık yapan, kalorifer ateşçiliği belgesi alıp kalorifercilik yapan ve anten kuruculuğu yapanların olduğunu dile getirdi.

Halka yönelik meslek edindirme, genel ve okuma yazma kurslarının devam ettiğini aktaran Karakuş şöyle konuştu:

"Kuaförlük kursu ön plana çıkmakta. İki kursiyerimiz kendine güven kazandı ve işyeri sahibi oldu. Bunun yanında bilgisayar kurslarımız devam etmekte. Kalorifer ateşçiliği akşamları devam etmekte. Biçki dikiş kurslarımız devam ediyor. Açık cezaevi mahkumlarını topluma kazandırmak amacı ile değişik projelerimiz var. Geçen yıl arıcılık kursu alan kursiyerlerimiz arıcılığa başlayarak meslek edindiler. Anten kuruculuğu kurslarımız var. Kurumumuzda sportif çalışmalarda mevcut. Fitness salonumuz mevcut. Kick boksta balkan şampiyonu çıkardık. Türkiye şampiyonluklarımız var."

Kuaförlük kursu eğiticisi Duygu Topak da, 2 yıldır kurumda usta öğretici olarak görev yaptığını söyledi.

Toprak, "Şu anda 14 adet kursiyerim var ve hepside birbirinden yetenekli. Şimdiye kadar mezun verdiğimiz kursiyerlerden ikisi iş yeri sahibi oldu. Kuaför dükkanı açtılar. Burada insanlar kendilerini geliştiriyorlar. Ortamımız çok güzel çok iyi motive oluyoruz. El becerilerimiz çok iyi gelişiyor. Zaten mesleğimiz kuaförlük mesleği. Her zaman için geçerli olan bir meslek ve birebir örgün eğitim yapabiliyoruz. Hem teorik hem pratik olarak" dedi.

Muhabir: Murat Peker / Sercan Küçükşahin

Yayıncı: Abdullah Yıldız - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title