Haberler

Peygamberi En Güzel Anlatmak İçin Yarıştılar

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organize ettiği, “Ortaokullar Arası O’nu (Peygamber Efendimiz (SAV)’i En Güzel Kim Anlatır Yarışması Bölge Seçmeleri yapıldı.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organize ettiği, "Ortaokullar Arası O'nu (Peygamber Efendimiz (SAV)'i En Güzel Kim Anlatır Yarışması Bölge Seçmeleri yapıldı.

Oltu Efkan Ala Kültür Evi'nde gerçekleştirilen yarışma saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı. Yarışmanın açılış konuşmasını Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Önser Yeğin yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Oltu Kaymakamı Abdullah Şen, "Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi ben birinci olarak görüyorum. Çünkü bu yarışmaya katılan öğrencilerimiz kendi gönül dünyalarındaki Resul-i Ekrem'i en güzel şekilde anlatacaklar. Hepsine gönül dolusu teşekkür ediyorum" dedi.

Oltu ve çevre ilçe ortaokullarından 8 yarışmacının katıldığı "O'nu En Güzel Kim Anlatır" Bölge Seçmelerinde Oltu Anadolu İmam Hatip Ortaokulundan Aleyna Arslan birinci olurken, Olur YİBO'dan Mine Arslan ikinci, Tortum İmam Hatip Ortaokulundan Özlem Kıravi ise üçüncü oldu.

Bölge Seçmelerinde ikinci olan Olur YİBO'dan Mine Arslan, jürinin anlatım süresini dikkate almadığını dile getirirken gözyaşlarına boğuldu. Mine Arslan, "Yarışma öncesi bize sunumumuzu yapmak için 10 dakikayı geçmeyeceksiniz, dendi. Ancak birinci olan Oltu Anadolu İmam Hatip Ortaokulu yarışmacısının bu süreyi aşmasına rağmen jüri dikkate bunu almadı. Belki de ben veya başka bir arkadaşımız birinci olacaktı." diyerek gözyaşı döktü.

Seçmelerde birinci olarak bölgeyi Erzurum'da temsil edecek olan Oltu Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'ndan Aleyna Arslan ise yarışmada birinci olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek "Tüm gayretimle Erzurum'daki yarışmada da birinci olmak için çalışacağım." dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Oltu Efkan Ala Kültür Evi'nde gerçekleştirilen Bölge Seçmelerine; İlçe Kaymakamı Abdullah Şen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Kaya, İl Milli Eğitim Din Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gömlekçi, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Efkan Ala Erzurum Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title