Haberler

Pervari'de Şehit Askerler İçin Anma Programı Düzenlendi

Siirt’in Pervari ilçesinde 10 Kasım 2012’de yaşanan helikopter kazasında şehit olan 17 asker, törenle anıldı.

Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım 2012'de yaşanan helikopter kazasında şehit olan 17 asker, törenle anıldı.

Pervari'de 10 Kasım 2012'de helikopter kazasında şehit olan 17 asker için anma programı düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı'nda bulunan "Dadaşlar Şehitliği"nde düzenlenen programa, Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağcakale, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin, İl Müftüsü Faruk Avas ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, 10 Kasım'da hem ulu önder Atatürk'ün ebediyete intikali hem de 3 yıl önce Pervari'de yaşanan helikopter kazası nedeniyle şehit olan askerler için iki hüzün birden yaşadıklarını söyledi. 10 Kasım günü şehit olan jandarma mensuplarını bugün bir kez daha rahmetle andıklarını belirten Tutulmaz, "Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bölgemizde 30 yıldır malumunuz olduğu üzere terörle mücadele edilmektedir. Son günlerde bunun yeniden farklı bir versiyonu ile karşı karşıyayız. Bu 30 yıllık süreçte yüzlerce vatan evladı bu ülkenin huzuru, güvenliği, asayişi için canlarını vermiştir. Bunlara hepimiz minnet borcu içerisindeyiz. Ancak şunu biliyoruz ki bu ülkenin huzuru, bu ülkenin güvenliği, bu ülkenin gelişmesi fedakarlıklarla söz konusu olabilir. Tarihimizde de bunun örneklerini değişik dönemlerde görüyoruz. Bu değerli kardeşlerimiz de yine bu milletimizin huzuru, asayişi ve güvenliği için canlarını feda ettiler" dedi.

Tören, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okunması, anma etkinliğine katılanların "Dadaş Şehitliği"ni ziyaret etmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tutulmaz Ahmet Şimşek Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title