Haberler

Perihan Mağden Hakkında İddianame... - Gazeteci-yazar Mağden Hakkında, Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro'nun Öldürülmesi Olayının Sanığı O.a. İle Babasına Hakaret Ettiği İddiasıyla İddianame Hazırlandı

Gazeteci-yazar Perihan Mağden hakkında, Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro'nun öldürülmesi olayının sanığı O.A. ile babasına hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Gazeteci-yazar Perihan Mağden hakkında, Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro'nun öldürülmesi olayının sanığı O.A. ile babasına hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve O.A ile babası H.A'nın şikayetçi olarak yer aldığı iddianamede, şikayetçilerin gönderdikleri dilekçede, Mağden'in Aktüel Dergisi'nin 21-27 Şubat 2006 tarihli sayısının 18 ve 19. sayfasında yer alan ''Hırtlar Vadisi'' başlıklı yazısında kendilerine hakaret ettiğini bildirdikleri anlatıldı.

İddianamede, aynı dilekçede yazının ''Hayat devam ediyor işte: 2 karılı hırt babaların 16 yaşındaki çocukları Hırtlar Vadiliğinde takır takır hayalet silahlar ile rahip öldürüyorlar. Türkiye Papa'yı vuran Hırt'ın tahliyesi şoku ile dünya gündeminden daha yeni çekilmişken, çocuk katili ile yeniden Katolik aleminde -aziz yaratan barbarlar- haklı yerini alıyor. Sağ olasın ilham kurtlarımız, sağ olasın hırtlar pardon Kurtlar Vadisi ve dayanışma timleri'' diye başlayarak devam ettiğinin belirtildiğine yer verildi.

H.A'nın şikayet dilekçesinde, yazıda 16 yaşındaki oğlu için ''Hırt'', kendisi için de ''Hırt, iki karılı baba hırt'' denildiğini, oğlunun mafya lideri ile özdeşleştirildiğini, tüm yazı içeriğiyle kendilerine hakaret edildiğini belirttiği anlatılan iddianamede, şikayete ilişkin soruşturma sırasında davetiye tebliğine rağmen gelmeyen ve ifadesi alınamayan Mağden hakkında ''zorla getirilme'' kararı çıkarıldığı, ancak Mağden'in daha sonra avukatları aracılığıyla 4 sayfalık yazılı savunma sunduğu kaydedildi. Mağden'in savunmasında, ''H.A'nın imam nikahlı 2 eşli olduğunun zaten basına yansıdığını, '2 karılı' olarak bahsetmek istemesinin bilinen durumun dışa yansıtılması olduğunu, yazıda isimlerin geçmediğini, 'Hırt' kelimesinin hakaret amacıyla değil, mecazi anlamda kullanıldığını'' ifade ettiğine yer verilen iddianamede, şöyle denildi:

''Yazı içeriğinin yazılış biçimi ile hakaret içerdiği, 2 eşli şeklinde yazma imkanı varken '2 karılı baba hırt' şeklinde yazıldığı, her ne kadar baba ve anne ismi yazılmamış olsa bile olayın şüphelinin ve bu şüphelinin anne ve babasının belli olması sebebiyle kastedilen kişiler, açıkça ortaya çıkmaktadır. Yazı yazılış itibarıyla bir bütün olarak değerlendirildiğinde, hakarete yönelik, özellikle şikayetçilerin kişiliklerine yönelik ifadelerin bulunduğu, bunların TCK'nın 125. maddesi kapmasında değerlendirilmesi gerektiği görülmüştür.''

TCK'nın 125. maddesi ''Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır'' hükmünü içeriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title