Haberler

Perakendenin Devleri, Yeni Ürünlerini YZB 2014'te Görücüye Çıkarıyor

Güncelleme:

Yerel Zincirler Buluşuyor 2014, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde perakende devlerini ağırlıyor.

Üretici ve tedarikçi ile yerel zincir marketlerini 16 Nisan'da bir araya getiren Yerel Zincirler Buluşuyor 2014, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde perakende devlerini ağırlıyor. Coca-Cola, Evyap, Eczacıbaşı, Sütaş, Unilever ve Ülker'in ana sponsoru olduğu YZB 2014'e, bu yıl da birçok firma destek veriyor.

Üretici, yerel zincir ve tüketici üçgeninde köprü olan Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı (YZB 2014), perakende devlerini bir araya getiriyor.

İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde 16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek ve bu yıl "Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan" sloganı doğrultusunda "Marka" konusunun masaya yatırılacağı YZB 2014'ü sektör büyük bir heyecan ile bekliyor. Firmalar arasında işbirliklerinin güçlendirilmesi ve yeni iş birliklerine imza atılmasının hedeflendiği YZB 2014'ün hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor.

Coca-Cola, Evyap, Eczacıbaşı, Sütaş, Unilever ve Ülker'in ana sponsoru olduğu YZB 2014'ü bu yıl da birçok firma destekliyor. Üretici, tedarikçi ve perakende sektörüne hizmet sunan firmaların katkılarıyla gerçekleştirilen YZB 2014'ün Kurumsal Sponsorları; Danone, Eti, Kebir Süt, Fayda, Nestle, Sultan Et, Torku. Resmi Sponsorları: Bağdat Baharat, Düzey ve Pakmaya. Oturum Sponsorları: Billur Tuz, Duru Bulgu, Ekici, Lila, Mars, Şenpiliç. Destek sponsorları: Barilla, Danet, Embi, Kristal Kola, Moova, Nutricia, Seyidoğlu, Tamek. Ana Konuşmacı Sponsoru: Kenton. Gala Yemeği Sponsoru: Hayat Kimya oldu.

Firmalar, yeni ürünlerini tanıtıyor

Son yıllarda yerel zincirlerin büyük bir atağa geçerek piyasadaki güçlerini artırdıklarını vurgulayan organizasyona destek veren firmalar, YZB 2014'e mevcut ürünlerinin yanı sıra yeni ürünlerini de görücüye çıkaracaklarını kaydetti. Bazı firmaların YZB 2014 organizasyonda sergileyecekleri ürünler ve yenilikleri şöyle:

Hayat, pazara hızlı giriş yaptığı Joly ile iddialı

Hayat Kimya İş Geliştirme Direktörü Erdal Tüfekçi, ev bakım, temizlik kağıtları ve hijyen olmak üzere üç ana kategoride faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, bu yıl fuarda Bingo, Molfix, Molped, Papia, Familia'nın yanı sıra yetişkin bezi kategorisine hızlı bir giriş yaptıkları Joly markasıyla katılacaklarını söyledi.

Barilla, yerel zincirlerle ilişkilerini daha da geliştiriyor

Barilla Türkiye Genel Müdürü Güneş Karababa, Barilla Gıda olarak 'Yerel Zincirler'in en geniş anlamda temsil edildiği PERDER ile yakın ilişki ve koordinasyon içinde olduklarını belirterek, "Barilla markası için gerçekleştireceğimiz yoğun tanıtım kampanyası çerçevesinde yerel zincirlere daha fazla yatırım yapmaya ve bu kanaldaki işlerimizi geliştirmeye kararlıyız" dedi.

Duru, Dual serisinin tanıtımına ağırlık veriyor

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, 2013'ün sonlarına doğru çıkardıkları Duru Dual serimizin tanıtımına ağırlık vereceklerini kaydetti. İhsan Duru, "Geleneksel Duru kalitesinden hiçbir ödün vermeden, hazırlamış olduğumuz, Duru Dual Mantarlı Bulgur, Duru Dual Şehriyeli Bulgur, Duru Dual Nohutlu Bulgur ve Duru Dual Mercimekli Bulgur, mutfaklara yeni bir vizyon kazandıracak nitelikte" dedi.

Düzey, çocuk meyve suyu Tedi'yi tanıtıyor

Tat Gıda Grubu'nun; Tat, Sek, Pastavilla ve Maret markalarını bünyesinde barındıran ve bir Koç Holding iştiraki olduğunu belirten Düzey Genel Müdür Yardımcısı Ferit Gökmen, "Tat, Türkiye'nin ilk çocuk meyve suyu Tedi markasını Şubat'ta piyasaya sundu. Tat Gıda Grubu ile dünyanın en büyük çikolata firmalarından biri olan Ferrero firmasının Nutella ve Kinder markalı ürünlerinin Türkiye'deki satış ve dağıtımı yine bir Koç Holding şirketi olan Düzey Pazarlama tarafından yapılmaktadır" dedi.

Eczacıbaşı, yerel zincirlere büyük önem veriyor

Eczacıbaşı Ticari Pazarlama Müdürü Toygar Tan, "YZB ortamında yerli ve yabancı konuşmacıların değerli fikirlerini paylaşmak fırsatını buluyor, ortak işimizi geliştirmek yönünde yeni planlar hazırlıyoruz" diyerek, genel ekonomik yavaşlama sırasında orta ölçekli marketlere kayan alışveriş talebine başarı ile cevap veren yerel zincirlerin pazardaki varlığının üreticiler için vazgeçilmez bir değer taşıdığını söyledi.

Ekici, süzme peyniri ön plana çıkarıyor

YZB 2014'te Ekici Peynir olarak tüm peynir çeşitlerimiz ile yer alacaklarını dile getiren Ekici Pazarlama İletişimi Sorumlusu Elçin Ekici Öztürk, "Ancak fuarda yeni ürünümüz "Süzme peynir" i ön plana çıkaracağız. Ekici Peynir olarak ürünlerimizin tadına ve kalitesine oldukça güvendiğimizden dolayı "Daima gerçekleri söyleyenler tarafından onaylanan peynir, Ekici Peynir" temasını kullanıyoruz" diye konuştu.

Evyap, mevcut ve yeni ürünleri ile yer alıyor

Evyap Türkiye Satış Direktörü Kerem Kadakal, YZB'de Arko Nem Krem, Duru Duş Jelleri, Activex Sıvı Sabunlar ve Arko Men Erkek Bakım ürünlerini öne çıkaracaklarını belirtti. Kadakal, "Özellikle yeni ürünlerimizin de bu döneme yetişiyor olmasının markalarımız için bir şans olduğu inancındayız" dedi.

Sultanlar, 70 yıllık markalarını yerel zincirlerle buluşturuyor

Sultanlar Grup Pazarlama Satış Koordinatörü Fikret Yıldırıcı, bünyelerinde Kenton, Arı Mama, Bünsa Doğal Ürünler, Cam Sil, Ernet Süper Temizleyiciler, Saloon, Piknik Yardımcı Ev Gereçleri, Tiptrap marka ve ürünlerinin bulunduğunu söyledi. Sultanların, hızlı tüketim malları sektöründe 70 yıllık tecrübeye sahip olduğunu belirterek, "YZB'de Türkiye'nin 70 yıllık markalarını stratejik ortaklarımız olan yerel zincirlerle buluşturmanın büyük gururunu yaşayacağız" dedi.

Kristal Kola, yeni ürünleri ile fuarda

Kristal Kola Pazarlama ve Satış Müdürü Bayram Altuntoprak, bu yıl Balsa Gazoz'u öne çıkaracaklarını kaydetti. Altuntoprak, "Balsa ile şişe tasarımından etiket tasarımına kadar birçok değişiklik de yapılacaktır. Ayrıca bu ürüne ek olarak gazoz konseptinde iki ürün daha piyasaya sunulacaktır. Türkiye'de üretimi yapılamayan gazsız bir ürün çıkarma çalışmamız devam etmektedir. Fuara yetiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Nutricia, Emziren Anneler Kategorisi ürünleri ile katılıyor

Nutricia Yerel Zincir Mağazalar Yöneticisi Halil Avşar, YZB 2014'e Türkiye'ye getirdikleri yeni kategorileri olan Emziren Anneler Kategorisi'ne ait ürünleriile katılacaklarını belirtti. Avşar, "Ocak itibari ile raflarda yer almaya başlayan Lactamil 600 gr ve Lactamil Tea ürünlerimizle standımızda yer alacağız" dedi.

Seyidoğlu, farklı lezzetleri ile dikkat çekiyor

Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, son zamanlarda pek çok yeni ürün ve hizmeti devreye aldıklarını kaydetti. Göksu, "Ürün çeşidimizi genişleterek farklı lezzetleri tüketiciye sunduk. Çocuklara ve gençlere yönelik ballı tahin, pekmezli tahin, reçel çeşitlerini piyasaya sürdük ve çok olumlu geri dönüşüler aldık. Seyidoğlu ana markasının yanı sıra Çokomiss, Seysu ve Sultanbacı markalarımızla farklı mecra ve hedef kitlelere yönelik ürünlere ağırlık vermeye başladık" diye konuştu.

Sultan Et, zengin ürün çeşidini sergiliyor

Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, YZB'de tüm ürün segmentleri ile birlikte yer alacaklarını dile getirdi. Bılıkçı, "Sucuk, salam, sosis, pastırma, kavurma, jambon ve dilimli ürünlerimizi 36 metrekarelik standımızda tanıtacağız. Ayrıca Sultan Et olarak 2014 yılında piyasaya sunduğumuz Sultan Baton Isıl İşlem Görmüş Sucuk 100 gram ve Sultan Dilimli Macar Salam 60 gram ürünlerimizi de ilk kez burada sergileyeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Haliç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title