Haberler

Pelosı'ye 5 Kıdemli Demokrat'tan Çağrı

ABD Kongresi'nde 'Türk Dostluk Grubunun' Kurucusu Olan Demokrat Parti Florida Milletvekili Robert Wexler, 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni Tasarısının, Temsilciler Meclisi Gündemine Getirilmemesini ya da Getirilirse, Bugün İtibariyle Geçmemesini Beklediğini Söyledi.

ABD Kongresi'nde ''Türk dostluk grubunun'' kurucusu olan Demokrat Parti Florida Milletvekili Robert Wexler, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni tasarısının, Temsilciler Meclisi gündemine getirilmemesini ya da getirilirse, bugün itibariyle geçmemesini beklediğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi'nin kıdemli Demokrat Partili Pennsylvania Milletvekili John Murtha da tasarıya bugün itibariyle 55-60 Demokrat Partili milletvekilinin karşı olduğunu belirtirken, ''Ermeni tasarısı bugün gelirse, genel kuruldan geçmez'' öngörüsünde bulundu.

Önceki günden bu yana, daha önce tasarıya destek veren kongre üyeleri, bu desteği çektiklerini açıklıyor.

Temsilciler Meclisi'nin 5 önemli Demokrat Partili üyesi de ABD'nin ulusal güvenlik çıkarları ve özellikle de ABD askerlerinin Irak ve Afganistan'daki çıkarları için Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'den, bu tasarıyı genel kurul gündemine getirmemesi çağrısında bulundu. Bu çağrıyı yapan milletvekilleri arasında Wexler ve Murtha'nın yanısıra, Demokrat Parti Florida Milletvekili Alcee Hastings, Demokrat Parti Tennessee Milletvekili John Tanner ve Demokrat Parti Tennessee Milletvekili Stephen Cohen yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title