Haberler

Papadopulos'ın İstediği Oldu: Maraş Raporu Geri Çekildi

Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komitesi Başkanı Marcin Libicki Tarafından Hazırlanan ve "KKTC Cumhurbaşkanı" İfadesi Kullanılan Maraş Taslak Raporu, Rumlar ve AP'deki Türkiye Karşıtlarından Gelen Yoğun İtirazlar Sonrasında Geri Çekildi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dilekçe Komitesi Başkanı Marcin Libicki tarafından hazırlanan KKTC'deki kapalı bölge Maraş'a ilişkin taslak rapor, Rumlar ve AP'deki Türkiye karşıtlarından gelen yoğun itirazlar sonrasında geri çekildi. Raporda "KKTC Cumhurbaşkanı" ifadesinin kullanılmasına Rum Yönetimi büyük tepki göstermişti.

AP Dilekçe Komitesi Başkanı Marcin Libicki tarafından hazırlanan Maraş taslak raporunun geri çekilmesinde Türkiye karşıtı Avrupa Parlamentosu Hıristiyan Demokrat Grubu ile bazı Sosyalist grup üyelerinin başrolü oynadığı öne sürülüyor.

ABHaber'e göre, AP Kıbrıslı Türkler ile Yüksek Seviyede Temas Grubu üyesi Alman Mechtild Rothe, Rum gazetesi Filelefteros'da yayımlanan demecinde AP Dilekçe Komisyonu raporunda Kıbrıs'ta işgal konusuna yer verilmemesine eleştirerek rapora karşı çıkmıştı.

Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi Kıbrıslı Rum milletvekili Yiannakis Matsis de, Libicki'nin Maraş ile ilgili raporu olarak sunduğu belgenin kabul edilemeyeceğini çünkü gerçeklerle bağdaşmayan ve kabul edilemeyecek imalar ve göndermeler içerdiğini savundu.

Matsis'in belgenin geri çekilmesi gerektiği görüşünü paylaşan Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komitesi içindeki grubun başkanı Britanyalı milletvekili Robert Atkins de metnin geri çekilmesini ya da oya sunulmamasını önerdi.

Öte yandan Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku-Markullis, AP Dilekçe Komitesi'nin "KKTC Cumhurbaşkanı" ifadesine yer verilen taslak raporuna tepki gösterirken "Bu raporun kabul edilemez içeriğini okuduk ve hemen geri çekilmesi yönünde girişimde bulunduk" diye konuşmuştu.(ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title