Haberler

    Vw Ticari Araç'tan Çevre Dostu Alternatif: Caddy Ecofuel

    Volkswagen Ticari Araç'ın Hem Ekonomik Hem Çevreci Modeli Caddy Ecofuel Şirketlerin Özellikle Filo İhtiyaçları İçin Çözüm Sunuyor. Özel Sipariş Üzerine Türkiye'ye Getirilen, Cng (Sıkıştırılmış Doğal Gaz) ile Çalışan Caddy Ecofuel 570 Km Yol Alabiliyor.

    Volkswagen tarafından üretilen ve Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) ile çalışan Caddy EcoFuel özellikle, daha temiz egzoz gazı atığına sahip ve dizel yakıta oranla yaklaşık yüzde 50 daha ekonomik olmasıyla öne çıkıyor. CNG'nin yakıt olarak kullanıldığı Caddy EcoFuel'ün çevre açısından en büyük yararı egzoz gazlarının önemli oranda azaltılmış olması. Eşdeğer TDı motoruyla karşılaştırıldığında, Caddy EcoFuel'in karbonmonoksit (CO) atığı yüzde 50'yi aşan oranda daha az, azotoksit (Nox) atığı yüzde 70 daha az ve is parçacıkları da sıfır değerlerini veriyor. Caddy EcoFuel'in 157 gr/km düzeyinde olan CO2 emisyonu normal bir benzinli motordan yüzde 20 oranında daha düşük. ilave 1.0 m3 yük alanı sunan daha büyük Caddy Maxi EcoFuel de çevreye duyarlı işletmeciler için diğer bir kullanışlı, alternatif yakıtlı seçenek sunuyor. Her iki model de özel sipariş üzerine Türkiye'ye getiriliyor.

    Evde kullanılan gazla çalışıyor

    Halen, yenilenebilir kaynaklardan ticari olarak temin edilmeye başlanan sürdürülebilir bir yakıt olan biyoetanol veya evlerde kullanılan CNG ile çalışabilen Caddy EcoFuel'de ayrıca gazın bitmesi durumunda, otomatik olarak devreye giren 13 litrelik bir benzin deposu da yedek olarak bulunuyor.

    işletmelerin filo ihtiyacına en ideal çözüm

    Çelik gaz depolarının aracın altına yerleştirilmesi sayesinde 3.2 m3'lük, Maxi verdiyonunda ise 4.2 m3'lük yük hacminden kayıp olmayan Caddy EcoFuel, kullanıma ve taşınan yük miktarına bağlı olarak, 26 kg'lık gaz kapasitesiyle 430 km civarında ve benzin deposu da hesaba katılırsa 570 km'nin üzerinde yol alabiliyor. Özellikle, kendi işletmelerine bir CNG yakıt doldurma tesisi kuran filo sahipleri için ideal çözüm oluşturan Caddy EcoFuel, daha büyük gaz deposuna sahip Maxi versiyonuyla da 560 km, benzin deposuyla birlikte 690 km'ye yakın yol alabiliyor.

    Caddy EcoFuel, sonradan gazlı sisteme dönüştürülen araçlara göre çok daha avantajlı. Gerek aracın ikinci el değerinin korunması, gerekse benzin depo kapağının arkasında yer alan gaz doldurma yeri ve ayrıca gösterge tablosunda yer alan elektronik yakıt göstergesi gibi özellikler, Caddy EcoFuel'ü avantajlı kılıyor.

    Güvenlik ön planda

    Volkswagen mühendisleri tarafından güvenli bir kullanım sunacak şekilde tasarlanan, test edilen ve Volkswagen Fabrikası'nda üretilen Caddy EcoFuel'in kapsamlı güvenlik sistemleri arasında, ısıya dayanıklı ve aşırı testler sırasında bile hasar görmeyen son derece güçlü çelik gaz depoları bulunuyor. Bir kaza durumunda, üçlü korumaya sahip elektromanyetik supaplar gazın kaçmasını önlüyor ve bu sistem araca yakıt doldurulurken aracın hareket etmesi durumunda da aynı korumayı sağlıyor.

    Yüksek motor performansı

    Caddy Ecofuel, hem CNG'yi hem de benzini verimli şekilde kullanmak üzere geliştirilen yenilikçi dört silindirli, 2.0 litrelik motor ile sunuluyor. 109 hp güç üreten motor 3500 d/d'de 160 Nm tork sunuyor ve beş vitesli düz şanzımanıyla sıfırdan 100 km/s hıza 13.8 saniyede ulaşıyor. 169 km/s'lik son hızıyla Caddy ailesindeki en yakın geleneksel motorlu eşdeğerdeki modele göre performansta herhangi bir azalma göstermiyor.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Haberler

    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

    Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

    Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

    Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

    Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

    Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title