Haberler

    Renault Ticari Araçları Yenilendi !

    Renault, 2010 Yılında Liderliğini Güçlendirmek Amacıyla Pazara Üç Yeni Model Sunuyor. Renault'nun Yeni Renault Master, Yeni Renault Trafic ve Yeni Renault Kangoo Express Maxi ile Zenginleştirdiği Ürün Gamı 2 İla 22m3 Arası Bir Hacim Yelpazesi Sunuyor.

    Bu yeni ticari araç yelpazesinin amiral gemisi olan Yeni Renault Master'ın öne çıkan tasarımı aracın sağlamlığını yansıtıyor. Sürücü kabininin ergonomisi pazarın en iyi konfor seviyesini sunmak üzere tasarlandı.

    Aracın yeni 2.3 dCi motoru, 100, 125 ve 150 bg olmak üzere 3 güç seviyesinde sunuluyor. Şu anki Master'a nazaran km başına 1 lt'lik bir kazanım sunan Yeni Renault Master, 7,1 lt/100 km ortalama karma yakıt tüketimi ile NEDC (Nex European Driving Cycle) tüketimde lider. Araç, %40 oranında düşürülen bakım maliyetiyle pazarın en iyileri arasında yer alıyor.

    Yeni arkadan itişli versiyonları, ürün gamı, dördüncü bir uzunluk (22 m³'e kadar kullanılabilir yükleme hacmi), 3,5 t ve 4,5 t'luk çifttekerli versiyonları ve sunduğu yeni üst yapılı ürün olanaklarıyla zenginleşiyor.

    Aynı şekilde Yeni Renault Trafic de iyileştirilmiş bir konfor ve ergonomi sunuyor. Aracın torpido göğsü, daha fazla eşya saklama gözüne yer açmak üzere yeniden şekillendirildi. Araçta ayrıca binek otomobillerden esinlenen yeni donanımlarla kabin içi yaşamı daha konforlu hale getirildi.

    Yeni Renault Trafic'in tüketimi kayda değer derecede düşen 2.0 dCi motoru, artık partikül fitresi ile sunuluyor. Özel seri binek versiyonu « Black Edition », « business » görünümü ile Yeni Renault Trafic'i üst sınıf bir konum kazandırıyor.

    Yeni Renault Kangoo Express Maxi'nin dingil mesafesi 40cm daha uzun. 2 ve 5 koltuklu olmak üzere iki versiyonu bulunan aracın kullanılabilir hacmi 4,6 m3'e kadar çıkabilirken, yükleme uzunluğu 2,90 m. Araç, gelişmiş bir modülarite ve mükemmel yol tutuşunun yanı sıra sürekli daha ekonomik motor seçenekleri sunuyor. Bu yeni aracı sayesinde, Renault, Avrupa'nın, profesyonellerin bütün ihtiyaçlarına cevap veren 3 uzunluğa sahip minivanını tek sunan marka.

    Yeni Renault Master, Yeni Trafic ve Yeni Kangoo Express Maxi Mayıs 2010'da Türkiye'de satışa sunulacak.

    Renault, profesyonel müşterileri nezdindeki dağıtım stratejisini 20 ülkede başlattığı Renault Profesyonel ağıyla sürdürüyor. « One stop shop » (« hepsi bir yerde ») kavramını temel alan, Renault Profesyonel müşterinin bütün ihtiyaçlarına pratik ve etkin bir çözüm sunuyor. Pro+ yapılanması, Türkiye'de Renault Profesyonel olarak adlandırılıyor.

    Renault Grubu'nun bir başka hedefi de daha çevre dostu ve herkes için ulaşılabilir çözümler önermek. Bugün Renault, Renault eco² imzasını ticari araçlara yayarak, ürünlerinin çevre boyutunu daha görünür kılıyor. Artık Renault eco² imzası, binek ya da ticari, van ya da minivan bütün gamın ortak özelliği.

    Öte yandan, 2011'in ilk yarısında, 160 km menzile sahip olan Kangoo Express'in %100 elektrikli versiyonu da pazara sunulacak. Kullanımda « sıfır salınım» bu hafif ticari araç 3 m3 optimal yükleme hacmiyle profesyonelleri hedef alacak. Araç öncelikli olarak, kent içi ve kent çevresi kullanım için öngörülüyor.

    YENi RENAULT MASTER

    ZENGiN SEÇENEKLi BiR ÜRÜN GAMı, TUTUMLU BiR ARAÇ

    Yeni Renault Master'da öne çıkan tasarım, Renault'nun yeni panelvanın yeni çizgisinin habercisi. Büyük bir panelvanın sağlamlığını ve işlevselliğini yansıtan hatları, güçlü ve anlamlı.

    Yeni Master, pazarın en fazla işlevsel eşya saklama gözü sunan kabinine sahip. Profesyonel müşterilerimizin gündelik hayatlarında gereksinim duydukları eşyalar için özel olarak tasarlanan bu gözler, kabinle bütünleşirken son derece de ergonomik.

    Yeni Renault Master, özel bir araç düzeyinde konfor özelliklerine sahip. Sürüş kabininin ergonomisi, uzun yolda bile, üst sınıf bir konfor sunmak üzere tasarlandı.

    Yeni Renault Master'ın şasisi bütün yükleme şartlarında, performans ile konforu bağdaştıran özelliklere sahip. Yeni Renault Master'ın özellikle ticari araçların gereksinimleri göz önünde bulundurularak geliştirilmiş yeni 2,3l dCi motoru 3 versiyon halinde sunuluyor (dCi 100, dCi 125 ve dCi 150). Yeni motor hem önden çekişli (enine montaj) hem de arkadan itişli (boyuna montaj) versiyonlarda kullanılıyor.

    Mevcut Master'a göre ortalama 1lt/100km'lik bir tasarruf sunan ve tüketimi 7,1lt/100km'den başlayan karma tüketimi ile Yeni Renault Master'ın önden çekişli versiyonları NEDC (New European Driving Cycle) tüketiminde lider.

    Yeni arkadan itişli versiyon sayesinde, ürün gamına L4uzunluğundaki yeni bir versiyon, çift tekerlekli 3,5t ve 4t'luk versiyonlar (22³'ye kadar yükleme hacmi) ve yeni üst yapılı ürün olanakları ekleniyor.

    Yeni Renault Master sadece Fransa'da, Batilly SOVAB* fabrikasında üretiliyor (Meurthe-Et-Moselle vilayeti).

    *SOVAB (Société des Véhicules Automobiles de Batilly) %100 Renault'ya ait bir kuruluştur.

    YENi RENAULT TRAFıC,

    KONFOR VE ERGONOMi

    Renault Trafic %13,5 pazar payıyla 2009'da Avrupa'da segmentinin üçüncüsüydü. Yeni Trafic ile Renault, hem profesyonel hem binek araç müşterilerinin beklentilerine daha da uygun bir ürün sunuyor.

    Bu yeni aracı simgleyen kilit sözcükler konfor ve ergonomi. Aracın torpido göğsü işlevsel eşya gözlerine yer açmak için yeniden tasarlandı. Araca ayrıca, binek otomobiller dünyasından esinlenen ve araç içi konforu pekiştiren yeni donanımlar eklendi. Öte yandan, 2,0lt dCi motoruyla yakıt tüketimi de hissedilir bir şekilde düşen Yeni Renault Trafic'te artık partikül filtresi de bulunuyor.

    Binek versiyonlarda, « Black Edition » özel serisi, Yeni Trafic'e üst sınıf bir konumlama sağlıyor.

    YENi RENAULT KANGOO EXPRESS MAXı

    EKSiKSiZ VE EŞSiZ BiR GAM

    Renault Kangoo Express bir ticari başarı hikâyesine imza attı. Renault, 1997 yılında pazara sunulan ve bütün dünyada 1,6 milyonun üzerinde satış gerçekleştiren minivan gamını, on yıl sonra Kangoo Express ve Kangoo Express Compact ile yeniliyor.

    Bu yılın başında, Ticari Araçlar Bölümünün aldığı kararla, Kangoo Express gamı Renault Kangoo Express Maxi ile tamamlanıyor. Böylece modern ve anlamlı tasarım ile yeni araç Avrupa'nın 3 uzunluk versiyonu ile sunulan tek minivanı olarak profesyonellerin bütün gereksinimlerine cevap veriyor.

    40cm'ye yakın bir uzunluk kazanan Renault Kangoo Express Maxi, 2 ve 5 koltuklu olmak üzere iki versiyona sahip. Renault Kangoo Express Maxi 4,6 m3 de kullanılabilir yükleme hacmi ile maksimum 2,90 m yükleme yüksekliği ile gelişmiş bir modülaritenin yanı sıra, mükemmel bir yol tutuşu ve çok daha ekonomik motor seçenekleri sunuyor.

    RENAULT PROFESYONEL : PROFESYONELLERiN GEREKSiNiMLERiNE BiREBiR CEVAP

    On iki yıldır Avrupa ticari araç pazarının lideri - 2009'da %14,81 pazar payı- olan Renault, profesyonel müşterileri nezdindeki dağıtım politikasını, dünyanın yirmi ülkesinde başlattığı Renault Profesyonel ile sürdürüyor. 'One stop shop" ("hepsi bir arada") kavramı temelinde oluşturulan Renault Profesyonel ağı müşterilerin bütün gereksinimlerine pratik ve ektin bir çözüm getiriyor.

    ÇEVREYE DAHA SAYGıLı TiCARi ARAÇLAR

    Renault , Renault eco² imzasını bütün ticari araç gamına uyguluyor

    Binek araçlarda 2007'de Renault eco², 2008 Eylül ayında ise Dacia eco² imzasını devreye alan Renault, araçların ömür sonunda geri kazanım aşamasına kadar olan ömür döngüleri konusunda müşterileri ile yoğun bir diyalog başlatan Renault Grubu, herkesin erişebileceği daha ekolojik kitlesel çözüm üretme hedefini sürdürüyor.

    Bugün, Renault eco² imzasını ticari araçlar gamına da yayarak, ürünlerinin çevresel boyutunu daha görülür kılıyor. Artık, Renault eco² imzası, binek olsun, ticari olsun, van veya minivan olsun bütün araçların ortak özelliği.

    Renault eco² : üç denenebilir ve denetlenebilir kriter

    Bütün araçlara uygulanan üç ortak kriter:

    - araçları üreten bütün tesislerin, çevre etkilerinin azaltılmasına yönelik (su ve enerji tüketimi, görsel ve ses kirlenmeleri, atmosfer ve suya bırakılan atıklar, atıkların tasnifi ve yeniden değerlendirilmesi) proseslerde elde edilen ilerlemeleri belgeleyen ıSO 14001 belgesine sahip olması.

    - B30 veya E85 uyumlu ve kilometrede 195 gramın altında CO2 salınımı değerine sahip araçlar.

    Vanların imzayı alabilmeleri için, kilometrede karbondioksit salınımları 195 gramın altında olmalı ve B30 veya E85 uyumlu olmalıdır. Renault, CO2 salınımını her iki yılda bir 10 gr azaltarak 2020 yılına kadar kademeli olarak 150 grama düşürmeyi hedeflemektedir.

    Minivanlarda aranan değerler ise binek araçlar ile aynıdır ve kilometrede 140 gramdır.

    - araçlarda en az %5 oranında geri kazanılmış plastik kullanılmalıdır. 2010 yılı için aracın kitlesinin %5'i olarak belirlenen bu oran kademeli olarak, 2020'de %20'ye ulaşmak üzere arttırılacaktır..

    Geri kazanım açısından ise, aracın kitlesinin %85'i geri kazanılır olabilmeli ve %95 oranında yeniden değerlendirilebilmelidir.

    Herkesin erişebileceği daha ekolojik araçlar

    Renault eco² imzasını bütün araç yelpazesine yayan Renault, binek araçlar konusunda başlattığı diyalogu sürdürürken, ilk kez ticari araçlar konusunda profesyonellerle aracın ömür döngüsü üzerine bir diyalog başlattı. Bunu yaparken van ve minivanların ulaşımına bağlı çevre sorunlarının görünürlüğünü vurgulayan Renault, şirket bünyesinde özellikle CO2 salınımında kaydedilen ilerlemeleri ölçen gerçek bir dinamiği harekete geçirdi. 2010'un ikinci yarısında pazara sunulacak olan ilk Yeni Master Renault, 2.3 dCi motorla donatılacak.

    Son olarak, Z.E ticari araç gamıyla da Renault çevreye saygı konusunda yeni bir aşamaya imza atıyor.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Haberler

    Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

    Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

    Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

    Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

    Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

    Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title