Haberler

Osmaniye - Bakan Çelik: Avrupa'da Fanatik Türkiye Düşmanlığı Yapılıyor

Bakan Çelik: Avrupa'da fanatik Türkiye düşmanlığı yapılıyor (2)'ENERJİMİZİ KENDİ İÇİMİZE AKITAN ÜLKE HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞTILAR'Cebelibereket Kültür Merkezi'ndeki köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, daha sonra, Gala Tesisleri'nde...

Bakan Çelik: Avrupa'da fanatik Türkiye düşmanlığı yapılıyor (2)

'ENERJİMİZİ KENDİ İÇİMİZE AKITAN ÜLKE HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞTILAR'

Cebelibereket Kültür Merkezi'ndeki köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, daha sonra, Gala Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Tarihsel olarak pek çok ülkenin, diğer ülkelerle rekabetinin olduğunu belirten Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye bu rekabet içerisinde öne geçtikçe, ekonomik ve demokratik performansını arttırdıkça, tarihsel olarak rakibimiz olan ülkeler kendileri açısından rahatsız oldular ve bunu bir meydan okuma olarak gördüler. Türkiye'nin içerisinde aslında olan bazı olayları Türkiye'nin içinde olmuş gibi düşünmeyin. Yani Ak Parti'ye kapatma davası açılmasının sadece Türkiye'nin iç dinamikleri ile gerçekleşmiş bir olay gibi görmeyin. ya da 27 Nisan'da geçmişte Ak Parti'ye bir muhtıra verilmeye çalışılmasını sadece Türkiye'nin içindeki dinamiklerle gerçekleşmiş olaylar gibi görmeyin. Türkiye'nin siyasi sisteminde kırılganlık yaratmak, Türkiye'nin rakibi olan ülkelerin her zaman işine geldi. Bu fay hatlarından ilerleyerek bizi, kendi içimize enerji akıtan, enerjimizi kendi içimizde tüketmeye odaklanan bir ülke haline getirmeye çalıştılar. Biz ne zaman ki dışarı baktıysak, ne zaman dışarıya doğru yöneldiysek, Türkiye'yi hiç kimse tutamadı. Türkiye'nin büyüyen demokrasisinden, büyüyen ekonomik imkanlarından herkesin faydalandığı bir tablo ortaya çıkabildi. Bu tablonun da ortaya çıkmasında da milletimizin topyekun bu istikrarlı ortama Türkiye Cumhuriyeti'nin hedeflerine ulaşmasına verdiği destek mümkün olabildi."

'TÜRK HALKININ KİMSEDEN DEMOKRASİ DERSİ ALMAYA İHTİYACI YOK'

15 Temmuz gecesi halkın demokrasi tarihini yeniden yazdığını ifade eden Bakan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Çok geçmiş yıllardan beri, bugün de kullanılıyor, Sayın Cumhurbaşkanımız için ahlak dışı bir şekilde diktatör ifadesi. Bu kavram bizim topraklarımızdan çıkmadı. Birtakım, bizim ülkemizdeki bazı siyasiler, ya da bazı entelektüeller bunu dile getiriyorlar, ama bu Türkiye'de çıkmadı. Rakibimiz olan ülkelerde, Türkiye'nin o rekabette kendilerini geçmeye başladığını görünce bu tip kara propagandalara başladılar. Benim onlara vereceğim cevap şudur, ben siyaset bilimciyim ve diktatörün ne olduğunu çok iyi bilirim. Dünyadaki bütün diktatörlerin, tarihteki bütün diktatörlerin ortak bir özelliği vardır. Onlar halklarına karşı tankların, duvarların arkasına saklanırlar. Ama sizin diktatör dediğiniz bizim Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi, savaş uçaklarına, o ölüm kusan tanklara karşı halkıyla beraber yürüdü, onlara karşı çıktı ve 15 Temmuz gecesi hep beraber bu demokrasi tarihini yeniden yazdınız. Türk halkının kimseden demokrasi dersi almaya ihtiyacı yoktur. Demokrasi dersinin alınması gereken yer, Türkiye Cumhuriyeti. O gün, iki yüzyıllık demokrasi tarihinde bir dönüm noktasıdır".

'REJİM DEĞİŞİKLİĞİ, CUMHURİYETİN İÇERİSİNDEN CUMHURU ÇALMAKTIR'

Bugünlerde çok fazla rejim değişikliğinden bahsedildiğini hatırlatan Bakan Çelik, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Türkiye'de halk, devlet yönetimine daha çok otorite koydukça, halkın yetkisi arttıkça Türkiye'nin demokrasisi, ekonomisi güçlendi. Halkın yetkisinin zayıfladığı, iradesinin gasp edildiği durumlarda ise Türkiye'nin demokrasisi de ekonomisi de zayıfladı. Yani rejimin esası cumhuriyettir, cumhurun esası cumhurdur. Rejim değişikliği, cumhuriyetin içerisinden cumhuru çalmaktır. Cumhuriyetin içerisinde cumhurun yetkisi azaltılıyorsa, rejim değişikliği odur. Bugünlerde çok fazla rejim değişikliğinden bahsediyorlar ama bahsettikleri şeyin ne olduğunu bilmiyorlar. Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olması rejimidir. Biz Cumhuriyet'e sahibiz ve bununla hiç kimsenin problemi yok. Ama 27 Mayıs darbesini destekleyenler bilsinler ki, 27 Mayıs darbesi bir rejim değişikliğidir. 12 Eylül'ü destekleyenler bilsinler ki, 12 Eylül, 28 Şubat bir rejim değişliğidir. Fettullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi hem devletimize karşı bir işgal girişimi, hem de Türkiye'ye sapık bir dini ideolojiyi resmi ideoloji haline getirmek şeklinde bir rejim değişikliğidir. Dolayısıyla rejim değişikliği cumhurun iradesinin gasp edilmesidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title