Haberler

Oryantiring

Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun düzenlediği "3'üncü Kademe Yarışı", Afyonkarahisar'da başladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun düzenlediği "3'üncü Kademe Yarışı", Afyonkarahisar'da başladı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çavuşbaşı Mahallesi'nde yapılan yarış öncesi düzenlenen törende, oryantiring sporunun kamuoyunda yeterince tanınmadığını savundu.

Bu sporun halk arasında yavaş yavaş yaygınlaştığını belirten Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Oryantiring, hızlı şekilde hedefe ulaşma ve yön bulma sporudur. Birçok sporu barındırması ve her yaş grubuna hitap etmesinden dolayı 7'den 77'ye herkes bu sporu yapabilir. Oryantiringin, eğitim alındıktan sonra hiçbir zorluğu olmadığını biliyorum. Haritayı iyi okuyamazsanız, vakit kaybedersiniz ve rakipleriniz sizi geçer. Bir defa iyi bir yön bulma ve harita okuma becerisi gerekiyor. Mesela kadınların yön bulma duygusunun zayıf olduğu söylenir. Yarışların çoğunda kadınlar birinci oluyor. Üniversite sınavlarına bakıyoruz, çoğu birinciler kızlar. Bir şiir, kompozisyon yarışması olduğunda birinciler genellikle kızlardan çıkıyor. Bakalım burada erkekler mi, kızlar mı birinci olacak-"

-Milli takımlar mayıs ayında belirlenecek-

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç ise Antalya'nın Manavgat ilçesi ve Nevşehir'in Kapadokya bölgesinden sonra 3'üncü ayak yarışını Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gelecek ay Bolu'da yapılacak yarışın ardından milli takımlara alınacak sporcuların belirleneceğini ifade eden Genç, "Bu 4 kademede alınan puanlar sonucu oluşturulacak 16, 18 ve 20 yaş, büyükler, 21 yaş üstü milli takımları Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek" dedi.

Genç, oryantiring etkinlikleri düzenlemekte yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, ülke genelinde 120'yi aşkın kulüp ve 5 bin lisanlı sporcuya sahip oldukları bilgisini de verdi.

Lisanslı sporcu sayısını iki yıl içinde katlamayı amaçladıklarını söyleyen başkan Genç, tüm branşlardaki sporcu sayısında Avrupa ülkelerini geçmek için oryantiring yapanların sayısının artması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 40 ilden 972 sporcunun katıldığı yarışa geçildi. Sporcuların, ellerindeki pusulalarla işaretleri bulup parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalıştığı yarış, yarın sona erecek.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Genç Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title