Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"Manisa'da yatırımlarımızla adeta destan yazacağız, 2012-2013 yılını Manisa'da yatırım yılı ilan ediyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

"Manisa'da yatırımlarımızla adeta destan yazacağız, 2012-2013 yılını Manisa'da yatırım yılı ilan ediyoruz" dedi.

Eroğlu, toplu temel atma ve açılış programları için geldiği Manisa'da, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada, Manisa'nın AK Parti hükümetleri döneminde nin en çok yatırım yaptığı illerinin başında geldiğini belirten Eroğlu, bakanlığının da Manisa'ya özel bir önem verdiğini söyledi.

Eroğlu, Manisa'da bugün 6 tesisin temelini atacaklarını dile getiren Eroğlu,

"Akhisar Gördes Sol Sahil Sulaması, Kulu Çelengöz Göleti, Kula Bebekli Göleti, Selendi Ayanlar Göleti, Kırkağaç Aydınlı Göleti ve Alaşehir Kavaklı Göleti'nin temelini atacağız. Temelini attığımız yatırımları aynı tarihte açılacağını söylüyoruz. İnşallah bunları da zamanında yetiştireceğiz. Gördes Barajı'nı 30 Kasım 2012 tarihinde bitireceğiz demiştik, söylediğimiz tarihten önce bitirdik" diye konuştu.

Halka hizmeti bir ibadet olarak gördüklerini ifade eden Veysel Eroğlu, şunları söyledi:

"AK Parti döneminde 2 milyar 862 milyon 399 lira yatırım yaptık, bu seneki yatırımlarla birlikte bunu 3,5-4 milyar liraya yükselteceğiz. Geçen yılı sonuna kadar 25 derenin ıslahını yaptık. Yeraltı sularının ıslahı ile ilgili daha önceden DSİ çalışıyordu, şimdi biz bunu para aktararak il özel idarelerine yetki veriyoruz. Manisa İl Özel İdaresi'ne yer altı sularının modernize edilmesi ve sulamada kullanılması için 4,4 milyar lira kaynak ayırdık. İzmir'de söz vermiştik, 1000 Günde 1000 Gölet Projesi kapsamında Manisa'ya 40 adet gölet ve sulama projesi yapacağımızı söylemiştik. Bunun 8'ini 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Biz Manisa'da yatırımlarımızla adeta destan yazacağız. 2012-2013 yılını Manisa'da yatırım yılı ilan ediyoruz."

Bakan Eroğlu, Manisa'da ayrıca 807 bin 900 dekar alanı ağaçlandırdıklarını, 29 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, 127 bin dekar alanı da ağaçlandırmak için projelendirdiklerini kaydetti.

- Gediz Nehri'nin temizlenmesi-

Gediz Nehri'nde taşkınların yaşandığına işaret eden Eroğlu, Vali Daşöz'e bu sıkıntının giderilmesi için proje hazırlanması talimatı vererek, çalışmalara bakanlık olarak maddi destek vereceklerini dile getirdi.

Bakan Eroğlu, Manisa'nın, Gediz Nehri'nin de kirlenmesine yol açan katı atık bertaraf ve atık su arıtma tesisi bulunmaması gibi iki önemli sorunu bulunduğunu da dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu sorunların yerel yönetim tarafından giderilmesi gerekiyor. Bazı belediyeler, bu tür yatırımlara yeterince önem vermiyor. Manisa ve Salihli belediyelerine bu sorunların giderilmesi için müdahil olacağız ve belediyelere çeşitli yaptırımlar uygulayacağız. Belediyelerin bu yatırımları yapmaması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ceza kesme yetkisi var. Onu ilgili bakanımızla değerlendireceğiz. Maksadımız Gediz'i tertemiz yapmak. Onun için hep beraber çalışacağız. A planı olmuyorsa, bizim B planımız var. Gerektiğinde onu da devreye sokacağız."

Spil Dağı Milli Parkı'nın turizme kazandırılması projesine de değinen Eroğlu, "Spil Dağı Manisa'ya yeter. Manisa'yı bütün dünyaya tanıtacağız. İnşallah buraya hasta gelen sağlam gidecek. Bu projenin alt yapı çalışmaları için para ayırdık" dedi.

Bakan Eroğlu, gazetecilerin Alaşehir ilçesindeki jetotermal patlamalarına ilişkin sorusuna karşılık olarak ise "Uzmanlar bu konuda çalışıyor, Bu doğal bir tabiat hadisesi. Bunu da takip ediyoruz. Daha önce Isparta'da böyle bir hadise olmuştu. Bu olayı da yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

-İddiadan kazandığı gömleği bağışladı-

Öte yandan, Bakan Eroğlu'nun valiliği ziyaretinde hazır bulunan Türkiye Sulama Birlikleri Kooperatif Başkanı Halis Uysal, daha önce Gördes Barajı'nın zamanında bitirilip bitirilemeyeceği konusunda Bakan Eroğlu ile iddiaya girdiklerini ve kendisinin iddiayı kaybettiğini belirterek, Eroğlu'na aldığı gömleği verdi.

Bakan Eroğlu da gömleği alarak ihtiyaç sahibi bir öğrenciye vermesi içi Vali Daşöz'e verdi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Medat Şenay / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - MANİSA

Kaynak: AA / Politika

İbrahim Daşöz Veysel Eroğlu Gediz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title