Haberler

Ordu'da Öğrenciler At Bindi

Giresun'da yürütülen "Eksik Yanımı Tamamla Projesi" kapsamında öğrenciler için binicilik etkinliği düzenlendi.

Giresun'da yürütülen "Eksik Yanımı Tamamla Projesi" kapsamında öğrenciler için binicilik etkinliği düzenlendi.

Dereli Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Dereli Çok Programlı Anadolu Lisesi iş birliğiyle 2016 yılında başlatılan projeden anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 190 öğrenciyi yararlanıyor.

Proje doğrultusunda Ordu'nun Ünye ilçesindeki Belediye Binicilik Tesisleri'ne gelen öğrenciler, atlara binerek eğlendi.

Proje koordinatörü Hatice Pektaş, AA muhabirine, proje ile çocukların manevi ihtiyaçlarını tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Pektaş, çocukların talepleri arasında ata binmek olduğunu anlatarak, bu kapsamda da öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirmek için Giresun'dan yola çıkarak Ünye ilçesine geldiklerini belirtti.

Ünye'deki etkinliğe 26 öğrenciyle geldiklerini dile getiren Pektaş, "Geçtiğimiz hafta ise Samsun'a baleye, önceki haftalarda Trabzonspor- Beşiktaş maçına götürdük. Bunların dışında tiyatro, sinema, bowling etkinlikleri gerçekleştirdik. Şimdi de Ünye'de binicilik tesislerinde ata biniyoruz." dedi.

Pektaş, yapılan etkinliklerin öğrencilerin hem hayallerini gerçekleştirmelerine, hem de yaşama dair bir farkındalıklarının oluşmasına katkı sağladığına işaret etti.

Öğrencilerin, birçok etkinliğe katılımının ilk kez olduğuna vurgu yapan Pektaş, şunları kaydetti:

"İlk kez sinemaya giden öğrencilerimiz var. Burada bugün ilk kez at binecek olan öğrencilerimiz var. Hayatında ilk defa bale, derbi maçı izleyen öğrencilerimiz oldu. Yaşama dair bir farkındalık kazandıklarını düşünüyorum. Etkinlikler sonrasında öğrencilerimizden 'Daha ne yapacağız? Nereye gideceğiz?' gibi heyecanlı dönüşler oluyor. Bunların dışında farklı meslekleri de tanımış oldular. Bu yüzden de fayda sağladığını düşünüyorum."

Etkinliğe katılan öğrencilerden Bedirhan Buday da ilk defa ata binmenin heyecanını yaşadığını ifade etti.

Selin Aslan da etkinlikler sayesinde eğlenceli vakit geçirdiğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Giresun Dereli Ünye Ordu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title