Haberler

Okul Uzak Olduğu İçin Çocuklarını Göndermiyorlar

Erzincan'ın Çukurkuyu Beldesi'nde Yaşayan Bazı Vatandaşlar, İlköğretim Okulunun Mahallelerine Uzak Olması Sebebiyle Çocuklarını Okula Göndermeme Kararı Aldı.

Erzincan'ın Çukurkuyu Beldesi'nde yaşayan bazı vatandaşlar, ilköğretim okulunun mahallelerine uzak olması sebebiyle çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Çukurkuyu belde merkezindeki ilköğretim okulunun, ikamet ettikleri mahallelerine uzak olduğunu ve çocukların başta ulaşım olmak üzere bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Bozyazı, Hoca Ahmet Yesevi ve Yenimahalle'deki çok sayıda aile, yaşadıkları sorunların çözülmesini istedi. Mahallelerindeki okulda öğrencilerin 5. sınıfa kadar eğitim görebildiğini; 6, 7 ve 8. sınıf için 2-3 kilometre uzaklıktaki Çukurkuyu Merkez İlköğretim Okulu'na gitmek zorunda kaldığını dile getiren veliler, çocuklarının gittikleri okulda dışlandığını ve zaman zaman tatsız olayların yaşandığını öne sürdü.

Yeni Mahalle Muhtarı İsmail Ertunç; veli olarak ulaşım sorunu, yemek ve uyum problemi sebebiyle öğrencilerini okula göndermek istemediklerini belirterek, 49 öğrencinin aynı sebeplerle okula gitmediğini söyledi. Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Nurettin Tok da, öğrencilerin gitmek zorunda kaldıkları okulun yaklaşık 2.5 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade etti. Tok, belediye tarafından tahsis edilen otobüsün de yetersiz olduğunu, bu sebeple bir çok öğrencinin okula yaya olarak gidip gelmek zorunda kaldığını belirtti.

Çocuklarının belde merkezindeki okulda çeşitli tatsız olaylar yaşadığını iddia eden anneler de, yaşadıkları okul sıkıntısına çözüm bulununcaya kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini dile getirdi. Okula gitmek zorunda olan 49 öğrenci bulunduğunu, belediye otobüsünün yetersiz olduğunu anlatan bazı öğrenciler de, okul dönüşünde bindikleri otobüsün de sağlıksız şartlarda taşıma yaptığını savundu. Bozyazı İlköğretim Okulu önünde toplanan veliler ve öğrenciler, "Okulumuz isteriz", "Burada Okumak İstiyoruz" sloganları atarak yetkililerinin konuya çözüm bulmasını istedi.

(İS-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title