Haberler

Okçuluk: Kulüpler Türkiye Şampiyonası Başladı

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen şampiyonaya, 9 ilden 14 kulüp katılıyor

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen "Kulüpler Türkiye Şampiyonası" düzenlenen törenle başladı.

Kazım Karabekir Stadyumu yanındaki Atletizm Tartan Pisti'nde gerçekleştirilen şampiyonaya katılan 9 ilden 14 kulüp, ilk gün sıralama atışları yaptı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Asbaşkanı Cumhur Yavaş, yaptığı açıklamada, çok önceden planladıkları Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nı icra etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, yarışmaların iki gün süreceğini söyledi.

Yarışmalarda sporcuların makaralı yaylar 50 metre ve klasik (olimpik) yaylar 70 metre atışları yaptığını belirten Yavaş, şunları kaydetti:

"Bugün sıralama atışlarının ardından, erkeklerde bir grupta eleme atışları olacak. Yarın da finalleri yapacağız. Buradaki yarışmada sadece takım yarışmaları yapılacak, bireysel yarışma olmayacak. Kulüp takımları yarışıyorlar. Buraya katılan 14 kulüp takımı var. Bunlardan üç tanesi olimpik bayan takımı. Yedi tanesi olimpik erkek takımı ve dört tane de makaralı erkek takımı var."

Güney ve batı bölgelerin Türkiye'de çok sıcak olduğunu anımsatan Yavaş, "Bizim sporcularımız da sabahtan akşama kadar sahada kalıyor. Erzurum'un ikliminin biraz daha uygun olduğunu düşündük ve onun için burada yaptık" dedi.

Erzurum Bölgesi Okçuluk Antrenörü Hikmet Dumanoğlu da çeşitli illerden gelen sporcuların şampiyonanın ilk gününde sıralama atışı yaptığını belirterek, hem saha hem de hava olarak güzel bir gün olduğunu söyledi.

Dumanoğlu, "Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun her yıl milli takım baraj puanları var. Baraj puanını geçen sporcularımız, milli takıma dahil olacak. Onun için bu yarışma önemli" diye konuştu.

Yüksek rakımın sporcular açısından önemine dikkati çeken Dumanoğlu, "Bu Erzurum'daki üçüncü organizasyon. Daha önce 2005 ve 2007'de yapılmıştı. İnşallah önümüzdeki yıl, burada uluslararası bir turnuva yapacağız. Önce Avrupa, sonra dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapacağız" ifadelerini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA / Spor

Erzurum Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title