Haberler

Öğrencilerden Örnek Kampanya

Erzincan Hürriyet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Kütüphanecilik Kulübü Öğrencileri Tarafından Atık Kağıt Toplama Kampanyası Başlatıldı.

Erzincan Hürriyet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri tarafından atık kağıt toplama kampanyası başlatıldı.

Toplam 220 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, kütüphanecilik kulübünün başlattığı kampanyaya tam destek veriliyor. Tüm öğrencilerin katıldığı kampanyada, öğrenciler, çevrelerindeki atık kağıtları oluşturdukları iki ayrı kutu ierisinde biriktiriyorlar.

20 öğrenciyle başalttıkları kampanyaya bütün okulun katıldığını açıklayan Kütüphanecilik Kubülü Başkanı 11/D sınıfı öğrencisi Ömer Yılmaz, ilk etapta atık kağıt kampanyası başalattıkları ve bu kampanyayı plastik ve metal atıl kutular olarak genişleteceklerini vurguladı. 1 ton kağıtın 8 ağaca bedel olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Eğer ağaç dikemiyorsak, çevremizdeki atık maddeleri toplayarak ve bu noktada bunu kendimize görev adledersek, yeşil bir ortama bizimde katkımız olacaktır. Bu noktada bütün insanların buna destek vermesi gerekir"dedi.

Atık Kağıt Toplama Kampanyası fikrinin öğrencilerden geldiğini ve okul idaresi olarak bu kampanya ya destek verdiklerini açıklayan Okul Müdürü İbadi Oktay da;"Bu tip çalışmaları kendimize alışkınlık hale getirmemiz gerekiyor. Çevremizde ki atık maddelerin geri dönüşüme kazandırmak için çalışmalıyız. Öğrencilerimiz yıl sonuna kadar yaklaşık 1 ton civarında kağıt toplamayı hedefliyor. Bu kampanya ya vatandaşlarında duyarlılık göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından başlatılan kampanya ile toplanan atık kağıtlar Erzincan Arama Yardım ve Kurtarma Derneği (ERAYKUT) tarafından alınarak değerlendiriliyor.

(CM-İRT-Y) 06.03.2008 14:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title