Haberler

Oecd: İstihdamın Yarısı Otomasyonla Yok Olabilir, Türkiye En Riskli Dördüncü Ülke

– Yeni bir araştırma, küresel istihdamın neredeyse yarısının otomasyonla yok olabileceğini ortaya çıkardı.

– Yeni bir araştırma, küresel istihdamın neredeyse yarısının otomasyonla yok olabileceğini ortaya çıkardı. Türkiye imalat sektörü istihdamı ise OECD ülkeleri genelinde en yüksek riske sahip ülkeler arasında Slovakya, Litvanya ve Yunanistan'ın ardından dördüncü sırada yer aldı.

The Economist'te yer alan bir habere göre OECD tarafından hazırlanan yeni bir çalışma, 32 ülke genelinde istihdamın yüzde 14'ü otomasyon karşısında risk altındayken, en az yüzde 70 olasılıkla tamamen otomatikleşebileceği belirtiliyor.

Rapora göre işlerin yüzde 32'si ise yüzde 50 ile yüzde 70 arasında olasılıkla, giderek artan otomasyon nedeniyle risk altında.

Rapora göre bu veriler ışığında 32 ülke genelinde toplam 210 milyon işin tehlikede olduğu sonucuna varılıyor.

Otomasyonla birlikte en fazla tehlikede olan iş gücü alanları ise yüzde 60'ın üzerinde bir oranla gıda hazırlama, yüzde 60'a yakın bir oranla inşaat, temizlik, araç kullanma, tarım işçiliği, konfeksiyon imalatçılığı, kişisel hizmetler, satış olarak belirtiliyor.

Riski yüzde 50'nin altında olan alanlar ise müşteri hizmetleri, işletme, bilişim teknolojileri, bilim ve mühendislik, sağlık hizmetleri, konaklama hizmetleri ve perakende yönetimi, üst yönetim ve siyaset, öğretmenlik.

Raporda ülkeler arası da bir karşılaştırma yapıldı ve Türkiye'nin istihdamın otomasyon karşısında en fazla risk altında olduğu ülkeler arasında yer aldığı vurgulandı. Rapora göre ülkelerin imalat sektörlerinin otomasyon ile istihdamının zarar görme olasılıkları şöyle sıralanıyor:

Ülke                   Risk (%)

Tüm ülkeler         48

Yeni Zelanda       39

Norveç               40

Finlandiya          41

ABD                  41

Kuzey İrlanda     42

Birleşik Krallık   42

İsveç                 43

Hollanda            44

Danimarka         44

Kanada             45

İrlanda             45

Singapur          45

Belçika            46

İsrail                46

Estonya           47

Güney Kore     47

Avusturya        49

Rusya              49

Çek Cumh.      49

Fransa             51

İtalya               52

G.Kıbrıs         52

Polonya           52

Japonya          53

Slovenya         53

İspanya           54

Almanya          54

Şili                  55

Türkiye           55

Yunanistan      57

Litvanya         57

Slovakya        62 - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Yunanistan Litvanya Slovakya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title