Haberler

Obama Sel Bölgesine Gidecek

ABD Başkanı Barack Obama'nın, aşırı yağışların sele dönüşerek can kaybına yol açtığı Louisiana eyaletine bağlı Baton Rouge şehrini ziyaret edeceği bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, aşırı yağışların sele dönüşerek can kaybına yol açtığı Louisiana eyaletine bağlı Baton Rouge şehrini ziyaret edeceği bildirildi.

Beyaz Saray tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Obama'nın gelecek hafta Baton Rouge'a gideceği belirtildi.

Açıklamada, ABD İçişleri Bakanı Jeh Johnson'ın olay yerine giderek yaptığı incelemeleri Başkan Obama'ya ilettiği ve Obama'nın da bunun üzerine bölgeye gitme kararı aldığı kaydedildi.

Obama'nın selin yaşandığı şehre gelecek hafta salı günü gideceği açıklandı.

Aşırı yağışların getirdiği sellerde ölenlerin sayısının 13'e çıktığı ve 40 bin evin hasar gördüğü bölgenin en çok satan gazetelerinden biri de şuanda tatilde olan Obama'ya yönelik sert tepki göstererek bölgeye gelmesini istemişti.

The Advocate gazetesi, Obama'ya yaptığı çağrısında, "Tatil veya değil, Başkan Obama, canı yanan bir Louisiana'nın şu an sana ihtiyacı var." ifadesini kullanmıştı.

Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump da bugün selin yaşandığı şehre bir ziyarette bulundu.

Eyalet Valisi John Bel ise ziyareti bir gösteriye dönüştürmemesi yönünde Trump'ı uyardı. Demokratların adayı Hillary Clinton ise bölgede yapılan çalışmaları sekteye uğratmamak için henüz bir ziyaret gerçekleştirmediğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Donald Trump Beyaz Saray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title