Haberler

Numan Kurtulmuş "Adeviyyeye Bin Selam" Resim Sergisinin Açılışına Katıldı

Üsküdar Belediyesi'nin Mısır'da yaşanan darbe sonrasında halk direnişi ve yaşanan katliamları anlatan "Adeviyye'ye Bin Selam" resim sergisi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açıldı.

Üsküdar Belediyesi'nin Mısır'da yaşanan darbe sonrasında halk direnişi ve yaşanan katliamları anlatan "Adeviyye'ye Bin Selam" resim sergisi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açıldı.

Üsküdar Belediye Başkanlığı'nın bahçesindeki açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa katılan vatandaşlar elleriyle "Rabia" işareti yaparken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rabia" işreti yaparkenki resminin de bulunduğu sergideki fotoğraflar bir hafta süresince sergilenecek.

"Hepimizin vicdanlarını sızlatan Mısır'daki katliamlara duyduğumuz tepki bizi bir araya getirdi" diyen Kurtulmuş, "Resim sergisi nedeniyle Üsküdar Belediyemizi tebrik ediyorum" dedi.

Ortadoğu'nun eski Ortadoğu olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Arap baharı diye başlayan ve iki yıldan daha uzun bir süredir devam eden bu süreci birileri Arap'ların ve İslam dünyasının sonbaharına çevirmeye çalışıyor. İslam üzerinden tartışma yapmanın anlamı yok çünkü İslam ülkelerinin bir kısmı da bu darbeye destek veriyor. Birinci dünya savaşı ve ikinci dünya savaşlarından sonra bütün bu coğrafyada yani düzen tutulmaya çalışıldı olmadı. Soğuk savaşta bir düzen tutmaya çalıştılar. Tahterevallinin bir tarafında ABD ve batı dünyası diğer tarafında Rusya ve doğu bloğu vardı. Soğuk savaş sona erdikten sonra bu bölgenin insanları uyanmaya başladılar. İşte olan mesele budur. Bugün Mısır'da ve başka ülkelerde olan mesele budur. İnsanlar bizim iplerinizi elinizde tutmaktan vazgeçin biz kendi kendimizi yönetiriz diyor. Kaos lobisi biz eğer halkların dediğine uyarsak bizim bu ülkelerdeki menfaatimiz biter diyerek yeri geliyor ekonomik kriz çıkartıyorlar yeri geliyor siyasi krizler çıkarmaya çalışıyorlar. Yeri geliyor güçleri yetmiyor askeri ihtilaller yapıyorlar. Halkın iradesinin karşısına silahları tankları topları çıkartıyorlar işte meselenin özeti bir cümledir. Hiç kimse meseleyi lafı eğip bükerek başka taraflara çekmesin bütün bu İslam coğrafyasında olanlar ya da başka ülkelerde olanlar budur" dedi.

"Bugün başka ülkelerde yaşananları daha önceden Türkiye'de olmadı mı" diye soran Kurtulmuş, "Halkın oylarıyla seçilmiş başbakan idam sehpasına gönderilmedi mi? Rahmetli Özal'ın arkasından neredeyse teneke çalıp oynamadılar mı? Bu millet mücadelesinden vazgeçmedi işte onun için Türkiye bütün dünyaya bir demokrasi örneği teşkil ediyor. Halkın iradesinin karşısına kimse geçemez, eğer öyle olsaydı Türkiye'de darbeci zihniyetin sittin sene iktidarda olması gerekirdi" şeklinde konuştu.

Mısırda askeri darbeyi yapanlar ve Mısır'daki askeri darbeyi destekleyenlere bir cümle söylemek istediğini belirten Kurtulmuş, "Eğer zulümle abad olunsaydı dünyanın en güçlü zalimi olan Hitler'in kurmuş olduğu faşizmin hiç yıkılmaması gerekirdi. Dünyanın en güçlü diktatörlerinden Stalin'in kurduğu komünizmin çökmemesi gerekirdi. Ben dünyadaki demokrasi karşıtlarına darbecilerin yanında duranlara azcık zerre miktarı aklınız varsa tarih okuyun Hitler'i görün Stalin'i görün ve bir an evvel pişman olun diyorum" diyerek 'Rabia' işareti yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title