Haberler

Muş'ta Mukabele Geleneği Devam Ediyor

Muşlu vatandaşlar, ramazanda camilerde mukabele geleneğini devam ettiriyor.

Muşlu vatandaşlar, ramazanda camilerde mukabele geleneğini devam ettiriyor.

İndirildiği şekilde muhafazası ve ayet ile surelerin tertibinin doğru şekilde tespiti için her yıl Hazreti Muhammed ile Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen ve bin 400 yıldır devam eden mukabele geleneği, Muş'ta da sürüyor.

Merkez Sunay Mahallesi Ensar Cami'de ramazan boyunca her gün bir araya gelecek 30 kişilik öğrenci grubu ve vatandaşların katılımı ile Kur'anı Kerim okunmaya başlandı.

Cami İmam Hatibi Suphan Akarsu, uzun yıllardır camide hizmet verdiğini ve burada klasik medrese usulü ile çok sayıda talebe yetiştirdiğini ifade etti.

7'den 70 yaşına kadar öğrencilerinin olduğunu aktaran Akarsu, "Bunlarla beraber Kur'an-ı Kerim, hadis derslerini yapıyoruz. Ayrıca bazı öğrencilerimize Arapça derslerini veriyoruz. Camide 8 tane hafızlık yapan öğrencim var. Normal zamanlarda sabahtan akşama kadar cami içinde her namazdan önce ve sonra derslerimiz var. Ramazan ayı boyunca hem öğrencilerimle, hem de cami cemaati ile birlikte sabah, öğlen ve ikindi olmak üzere camimizde 3 vakitte cüz okumaya başladık. Ancak sadece öğrencilerimiz değil, çok sayıda çocuğumuz ve vatandaşlarımız da katılıyor. Ramazan ayı boyunca dinleyen cemaat bulunmasa bile en az bir hatim okunacaktır. Ramazan sonuna kadar 3 hatim çıkarmış olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Cebrail Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title