Haberler

Müezzinoğlu: "Chp, Milletten Korkuyor, Milletin Değerlerinden Korkuyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP'nin milletten, milletin değerlerinden ve medeniyet anlayışından korktuğunu ifade ederek, "Onun için de milletle, milli iradeyle, milletin sistemiyle ilgili bir değişikliğin milletin önüne getirilmesine karşı çıkıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP'nin milletten, milletin değerlerinden ve medeniyet anlayışından korktuğunu ifade ederek, "Onun için de milletle, milli iradeyle, milletin sistemiyle ilgili bir değişikliğin milletin önüne getirilmesine karşı çıkıyor." dedi.

Müezzinoğlu, Avcılar Denizköşkler Mahallesi Düğün ve Toplantı Salonu'nda düzenlenen AK Parti Avcılar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, önemli ve tarihi bir sürecin arifesinde olduklarını söyledi.

Yaklaşık 150 yıldır bu ülkenin medeniyetine karşı tuzaklar kurulduğunu ve oyunlar oynandığını belirten Müezzinoğlu, milleti bölmek, parçalamak, değerlerinden uzaklaştırmak adına 150 yıldır farklı farklı senaryoların uygulandığını kaydetti.

Mehmet Müezzinoğlu, millettin hiçbir zaman boyun eğmediğini, oyunlara teslim olmadığını ve tuzaklara düşmediğini dile getirerek, "Millet kazdıkları çukurlara onları gömdü, kendisi yoluna devam etti. Bu anlamda ağır bedellere rağmen hep geleceğe baktı, hep ufka baktı, hep kendisinin bu medeniyet değerleriyle mazlum ve mağdur milletlerin yarınlarına karşı da sorumluluklarını hissetti." diye konuştu.

Merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın milletin manevi değerleriyle başlattığı Milli Nizam Hareketi'ne dikkati çeken Müezzinoğlu, Erbakan'ın bir medeniyet anlayışının yeniden Türkiye'ye ve dünyaya sunulmasına öncülük ettiğini aktardı.

Bakan Müezzinoğlu, ömür boyu siyaset yasağı olan, "muhtar bile olamazsın" denilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ağustos 2001'de AK Parti'yi kurduğunu hatırlatarak, AK Parti'nin, o günden bu yana hep milletle beraber yürüdüğünü, 5 genel seçim, 3 yerel seçim ve 2 referandumdan başarıyla çıktığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kurulduğunda " Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dediğini anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"O dönemlerde milletten, milletin değerlerinden, milletle beraber siyaset yapmaktan korkanlar yine bugün aynı şekilde meydana çıktılar. CHP, milletten, milletin değerlerinden, milletin medeniyet anlayışından korkuyor. Onun için de milletle, milli iradeyle, milletin sistemiyle ilgili bir değişikliğin milletin önüne getirilmesine karşı çıkıyor. TBMM'ye bu dönüşümü, bu değişimi getirirken neler söyledi: 'Kan dökülür.' dedi, 'Cesedimizi çiğnersiniz.' dedi. Utanmadan, sıkılmadan bugün artık biraz hizaya geldiler. 'Millet hakemlik yapacak.' diyorlar. Günaydın beyefendi, günaydın. AK Parti döneminde millet hep bizim hakemimiz oldu, olmaya da devam etti. Şimdiden sonra artık ey CHP, milletin iradesi dışında, milli irade dışında herhangi bir güç odağı, milletin üstünde, milli iradenin üstünde olmayacak, olamayacak. Onun için bu referandumda hayırcılık yapıyorlar. HDP'nin neden hayırcılık yaptığını milletimiz biliyor. Onların bu ülkenin milli beraberliği, ortak hedefleriyle ilgili bir dertleri yok. Onlar PKK'nın, bölücü terör örgütünün emrinde görevlerini yapmak, aldıkları talimatları yerine getirmek için uğraşıyorlar."

Müezzinoğlu, referandum için 45 günden daha az bir zaman kaldığını, bu nedenle "evet" oyu için daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Kendilerine düşen görevin vicdanların sesini dinlemek olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, "Bu milletin geleceği, gelecek nesillerin güçlü yarınları, mazlum ve mağdur milletlerin umudu için hepimiz nefislerimizi kıyıya bırakarak, vicdanlarımızın esiri olacağız. Hep birlikte omuz omuza, gönül gönüle, daha çok kapı kapı gezmeye gayret edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Erdoğan'ın daha önce Birleşmiş Millet kürsüsünde söylediği "Dünya beşten büyüktür." cümlesiyle dünyaya "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." mesajı verdiğini anımsattı.

Son 4 yıldır Türkiye'de bazı olaylar yaşandığına işaret eden Müezzinoğlu, "Gezi olaylarının arkasında 'Dünyada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.' diyen lidere karşı ve millete karşı farklı tuzakların başladığı dönemdir. Çünkü Türkiye'nin o 2023 hedeflerinden rahatsız olan bir Almanya, rahatsız olan bir İngiltere, rahatsız olan bir Fransa, rahatsız olan bir İsrail, rahatsız olan bir dünya ve Avrupa var ama ona rağmen de 'Dünya beşten büyüktür.' diyen bir Recep Tayyip Erdoğan var." diye konuştu.

CHP'nin milletin değerlerinden ve hedeflerinden korktuğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"O zaman bize düşen millete sahip çıkmaktır. Milletin kaderine güçlü bir şekilde sahip çıkmak. 18 maddelik bu anayasa değişikliğini getirdik. 'Özü itibarıyla bu işin tek cümlelik tarifi nedir?' derseniz, tek cümlelik tarifi şu: Ey hayırcılar, hiç tereddüdünüz olmasın ki 16 Nisan'dan sonra ipin ucu milletin elinde olacak. Evet, ipin ucu artık milletin elinde. Şimdi zaman zaman bu ipin ucunun kimin elinde olduğunun bedellerini ödedik. Bazen ordunun elinde oldu, bazen Anayasa Mahkemesinin elinde oldu. Bazen sermayenin, medyanın elinde oldu. Hiç kusura bakmayın, artık bundan sonra ipin ucu milletin elinde olacak. İsteseniz de evet, istemeseniz de evet. İnşallah önümüzdeki günlerde, gece gündüz demeden çalışacağız."

Türkiye'deki havalimanı, köprü, tünel yatırımlarından rahatsız olanların bulunduğunu anlatan Müezzinoğlu, "İşte şimdi Almanya'da, Hollanda'da yeni örnekler çıkartıyorlar. Diyorlar ki, 'Sayın Bakan kusura bakmayın bizde hukuk devleti, guguk devleti var. Daha önce izin vermiştik ama biz AK Parti'den, Türkiye'de evet çıkmasından, evet çıktığında Türkiye'nin hedeflerinden korkuyoruz. Kusura bakmayın, size salonları kapatıyoruz.' Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı? Sevsinler sizin işinize geldiği zaman hukuk, işinize geldiği zaman guguk devleti anlayışınızı. Bunlar ikiyüzlü değil, bunlar çok yüzlü çok. Tam tur dönüyorlar. Aynı salonları gidin şimdi CHP'ye veriyorlar. Aynı salonları HDP'ye veriyorlar. Aynı salonları zaten PKK ve farklı terör örgütlerine veriyorlar."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye'de 18-25 yaş grubunda 8 milyon seçmen olduğunu belirtti.

CHP'nin gençlere referandumda "hayır" dedirtmeye çalıştığını savunan Müezzinoğlu, "Benim hakkımı, kendimi inkar etmeyi benden nasıl istersin. Niye demiyorsun ki, sen seçilme hakkına hayır derken, o zaman de ki 'seçme hakkından da sen anlamazsın'. Seçme hakkını anlayabilen, bunu kullanabilen, TBMM'de 8 milyon seçmenin karşısında 18 tane genç olsa, 600 milletvekilinin arasında 18,20, 25 tane genç, tecrübe kazanır, 26'da 27'de o tecrübesiyle yeni Recep Tayyip Erdoğanlar çıkar. Biz istiyoruz ki, gençler arasından Recep Tayyip Erdoğanlar çıksın ama onlar Kılıçdaroğlu'na inanamadıkları, güvenemedikleri için 'Gençler arasından bir Kılıçdaroğlu daha çıkarsa bu da başımıza bela olur' diye, 'önümüzü keser' diye gençlerden korkuyorlar. Biz korkmuyoruz. 19-20 yaşında gelsin, bu kürsülere çıksın." değerlendirmesini yaptı.

"Hayırcılık yapanlara iyi bakın"

Müezzinoğlu, elini vicdanına koyan, aklıyla analiz yaparak, "hayır" diyen vatandaşlarla hiçbir sorunlarının olmadığını dile getirerek, "Ama hayırcılık yapanlara iyi bakın. Hayırcılık yapanları iyi teşhir edin. Bunların milletle beraber yürüme gücü ve iradesi yok. İnşallah önümüzdeki süreç ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olacaktır, 'Hayır'lı olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini söyledi.

Akgül, hayır cephesinde yer alan küresel güçlerin ağladığını ifade ederek, "Çünkü artık onların karşısında el pençe divan durmayan, onların her talimatına uymayan, onların her istediğini yerine getirmeyen bir Türkiye var. Bu Türkiye'nin artık yükselişinin, güçlenmesinin engellenemeyeceği bir sisteme kavuşma aşaması 16 Nisan'dır. CHP ağlıyor. Niçin ağlıyor? Arkadaşlar, hiç sırtında yumurta küfesi taşımadan ana muhalefet liderliği yapıp, rahat bir ortamda siyaset yapma gibi bir lüksü olmayacaktır." diye konuştu.

Toplantıya Müezzinoğlu'nun yanı sıra Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe ile bazı vatandaşlar katıldı.

Müezzinoğlu, konuşmasından önce toplantıya katılan vatandaşlarla bir araya gelerek, fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title