Haberler

Mısırla Dayanışma Platformu Malatya'ya Ulaştı

Güncelleme:

İstanbul Saraçhane Parkı'ndaki Mısır darbesi protestosuna destek vermek amacıyla Van'dan yola çıkan Mısırla Dayanışma Platformu, Malatya'ya ulaştı.

İstanbul Saraçhane Parkı'ndaki Mısır darbesi protestosuna destek vermek amacıyla Van'dan yola çıkan Mısırla Dayanışma Platformu, Malatya'ya ulaştı.

"Musa'yı bekleme al asanı yola çık" sloganıyla, Van'dan yola çıkan platform üyeleri akşam saatlerinde Malatya'ya geldi. Malatya'daki dernekler tarafından karşılanan platform üyeleri, Eyüp Sultan Camii'nde yatsı namazını kıldı. Namaz sonrası vatandaşlar Mısır'da yaşanan zulmün son bulması için gözyaşları içinde dualar etti.

Mısırla Dayanışma Platformu Üyesi Burhan Adalı, Mısır'da yaşanan zulme olan duyarlılığı artırmak amacıyla Van'dan yola çıktıklarını kaydederek, İstanbul Saraçhane'deki Mısır darbesi protestosuna katılacaklarını söyledi. Adalı, Ortadoğu'nun en önemli ülkelerinden olan Mısır'da yaşanan zulme karşı "Musa'yı bekleme al asanı yola çık" sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, "Mısırlı Müslümanlar ve darbe karşıtları uzun süre meydanlarda şiddete başvurmaksızın eylem haklarını kullanmaktadırlar. Fakat darbe zihniyeti bu gösterilere daha fazla tahammül edemeyerek geçtiğimiz günlerde binlerce Müslüman'ı katlettiler. Bu katliam serisi halen devam ediyor. Dünya'nın gözü önünde devam eden Mısır'daki cinayetler ve katliamlar devam edeceğe benziyor" dedi.

Ulusal düzeyde bir eylem için yola çıktıklarını ifade eden Adalı, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin meseleye bakışı bizce onurlu bir duruştur. Diğer İslam ülkeleri liderleri ve Birleşmiş Milletleri (BM) aynı duruşa sahip olmadıkları için nefretle kınıyoruz. Bugün yurdumuzun onlarca şehrinde Mısır katliamı telin ediliyor. Ancak bu farklı eylemler, ortak eylemlere dönüşmedikçe mesaj yerine ulaşmamaktadır. Bütün duyarlı insanların büyük kentlere akın ederek, asla şiddete karışmadan büyük eylemler ile seslerini dünya kamuoyuna duyurmaları gerekmektedir. Bizler "Mısır Gönüllüleri" olarak ulusal düzeyde bir eylem için yola çıktık. Her ilden yapılacak olan katılımlarla İstanbul Saraçhane'ye yol alacağız. Bu amaçla duyarlı herkesi konvoyumuza katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Mısırla Dayanışma Platformu, sabah namazı sonrası Malatya'dan ayrılarak, Kayseri'ye gidecek. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title