Haberler

Milli Judocu İbrahim Bölükbaşı Dünya Üçüncüsü Oldu

Amerika’da yapılan IBSA Görme Engelliler Dünya Judo Şampiyonası’nda, Milli Judocu İbrahim Bölükbaşı Dünya 3.’sü oldu.

Amerika'da yapılan IBSA Görme Engelliler Dünya Judo Şampiyonası'nda, Milli Judocu İbrahim Bölükbaşı Dünya 3.'sü oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay, Kılıç milli sporcuyu başarısından dolayı kutladı.

Amerika'nın Colorado Kentinde 01-07 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen IBSA Görme Engelliler Dünya Judo Şampiyonasında 100 kiloda yarışan Milli Judocu İbrahim Bölükbaşı 1. Tur'da Japon rakibini 15. saniyede ipponlayarak 2. tura yükseldi.

2. turda Fransız rakibine de ezici bir üstünlük kuran Bölükbaşı, bu maçı da kısa bir sürede ipon yaparak kazandı. Bölükbaşı, 3. turda rakibi 2012 Londra Olimpiyatları'nda Özbekistan adına tatamiye çıkmış olan Shirin Sharıpov'a mağlup olarak, repesaj maçları ile şampiyonaya devam etmek zorunda kaldı. Daha sonra Alman rakibini ipponlayan milli sporcu, bronz madalya mücadelesi için ev sahibi Amerikalı sporcu Benjamin Goodrıch'le eşleşti. Bölükbaşı, bu müsabakadan da kısa bir süre içerisinde rakibini ipponlayarak Dünya üçüncüsü oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli sporcu İbrahim Bölükbaşı için bir tebrik mesajı yayınladı. Kılıç mesajında şunları kaydetti:

"Amerika'da yapılan IBSA Görme Engelliler Dünya Judo Şampiyonasında dünya üçüncüsü olan Milli sporcumuz İbrahim Bölükbaşı'nı tüm kalbimle tebrik ederim. Milli sporcumuz İbrahim Bölükbaşı'nın daha nice başarılara imza atacağına ve bayrağımızı göndere çektireceğine inancım tam. Bu başarıda emeği olan herkesi de ayrıca tebrik ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Amerika Birleşik Devletleri Akif Çağatay Kılıç Colorado Eylül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title