Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı Bölgesel İstişare Toplantısı Çankırı'da Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, "Birinci temel hedefimiz, çocuklarımızı uluslararası rekabet edecek bilgi ve beceriyle donatmak olacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, "Birinci temel hedefimiz, çocuklarımızı uluslararası rekabet edecek bilgi ve beceriyle donatmak olacaktır" dedi.

Ankara, Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bölgesel İstişare Toplantısı Çankırı'da başladı.

İki gün sürecek toplantının açılışına, Vali Vahdettin Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, MEB Eğitim Teknoloji Genel Müdürü Mustafa Koç, MEB Grup Başkanları Nazir Ünsal, Recep Altın, Yaşar Koçak ile Ankara, Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale il ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, yaptığı konuşmada, özellikle 2011-2012 yılları arasında Bakanlığın önemli yol kat ettiğini dile getirerek, "Biz eğitimin niteliğinin arttırılmasıyla ilgili aldığımız stratejileri, politikaları, uygulama alanındaki değerli uygulamacı arkadaşlarımızın karşılaştıkları problemleri bölge bazlı özel sorunların tespiti için 11 ilde 81 ilin milli eğitim müdürleriyle buluyoruz" diye konuştu.

İki gün sürecek çalışma sonunda illerin sorunlarının ortaya çıkartılacağını belirten Çelik, "Birinci temel hedefimiz, çocuklarımızı uluslararası rekabet edecek bilgi ve beceriyle donatmak olacaktır. Bu doğrultuda bakanlık olarak çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.

Vali Vahdettin Özcan ise istişare toplantısının Çankırı'da yapılmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek, eğitim alanında Çankırı'daki çalışmaları anlattı.

"Bakanlığımız, gerek eğitim gerekse teşkilat yapısındaki değişimini başarıyla uygulamıştır" diyen Özcan, "Ayrıca ilimizde öğrencilerimizin sınavlarının yoğun olduğu 31 Mayıs-24 Haziran 2013 tarihleri arasında uygulanmak üzere her türlü gürültü yasağı getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek de böyle önemli bir toplantının Çankırı'da gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Açılış konuşmaları sonrasında iki gün devam edecek istişare toplantısına, oturumlarla devam edildi.

Muhabir: Özgür Alantor

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ÇANKIRI

Kaynak: AA / Yerel

Vahdettin Özcan salih çelik Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title