Haberler

Milli Boksör Adem Kılıççı'dan Engel Tanımayan Boks Maçı

Milli Boksör Adem Kılıççı Bağcılar’da katıldığı etkinlikte engelli bir öğrenciyle boks maçı yaptı.

Milli Boksör Adem Kılıççı Bağcılar'da katıldığı etkinlikte engelli bir öğrenciyle boks maçı yaptı. Engelli öğrenci Zabit Dural'ın milli boksöre zor anlar yaşattığı maç, renkli görüntülere sahne oldu.

Engelli öğrenciler ve ailelerine umut olan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, 2017-2018 eğitim dönemine düzenlenen törenle start verdi. Sarayda düzenlenen törene Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Milli Boksör Adem Kılıççı, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı. Bin 500 engelli öğrencinin eğitim gördüğü sarayın eğitim yılının açılışı Engelliler Sarayı Müzik Kulübü'nün verdiği konserle başladı. Öğrencilerin konseri beğeni kazanırken engelli kursiyerlerden oluşan halk oyunu ekibinin gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Ardından ringe çevrilen alanda Survivor yarışmasının ikincisi Milli Boksör Adem Kılıççı ve engelli kursiyer Zabit Dural'ın gösteri maçı başladı. Ünlü sunucu Orhan Ayhan'ın anlatımını gerçekleştirdiği maçta Dural, milli boksöre zor anlar yaşattı. Katılımcıların keyifle takip ettiği maçın kazananı ise engelli kursiyer Zabit Dural oldu. Dural'a kupasını ise Başkan Çağırıcı ve milli boksör birlikte takdim etti.

"Adem Kılıççı Zabit ile burada bir gösteri maçı yaptı"

Engelli vatandaşların birçok aktivitede bulunabilecekleri sarayın yeni eğitim döneminin çok başarılı bir şekilde geçeceğine inandığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Başta spor olmak üzere, atletizmden basketbola kadar tekerlekli sandalye basketbolda Süper liglerdeyiz. Mücadele ediyorlar, başarıyla da götürüyorlar. Bir veriyoruz bin alıyoruz. Zabit'imiz hemen hemen tüm kurslara katılıyor, bugünde bir unvan maçına çıktı. Adem Kılıççı kardeşimiz dünya ikincisi bir boksörümüz Zabit ile beraber burada bir gösteri maçı yaptılar. Diğer bir güzellik de Orhan Ayhan ağabeyimizin sunucu olmasıydı, beni gençliğime, çocukluğuma götürdü" diye konuştu.

"Farklı bir maç yaptık kuralları Zabit belirledi"

Etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu ve engelin insanın içinde olduğunu dile getiren Milli Boksör Adem Kılıççı, "Farklı bir maç yaptık kuralları Zabit belirledi, boksta genelde bel altı vurmak yasaktır ama o beni bel altı vurarak maçın dışına itti. Olsun sonuçta galip geldi. Engelli olan bir insan spor da yapabilir, geze de bilir sağlıklı insanların sahip olduğu her hakka sahiptir. Elinden geldiğince de bunu yapmak zorundadır diye düşünüyorum. Toplumun da aynı şekilde onlara o duyarlılıkla yaklaşması açıkçası beni mutlu eder. Ben elimden geldiğince böyle olmaya çalışıyorum. Bugünde umarım düşüncemi bu şekilde hissettirmişimdir" ifadelerini kullandı.

"Evde canım çok sıkılıyordu, hocaları, arkadaşları özledim"

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte arkadaşlarını yeniden gördüğü için çok sevinçli olduğunu söyleyen engelli kursiyer Kerem Baran, "Evde canım çok sıkılıyordu, buradaki oyuncakları özledim. Burada güzel oyuncaklar yapıyoruz ahşap sınıfında yeni şeyler öğreniyoruz. Tatilde de test çözdüm, hocaları, arkadaşları özledim" şeklinde konuştu.

Çok sayıda öğrencinin eğitime başladığı sarayda 29 eğitimci ve 75 personel çalışıyor. Engelliler Sarayı'nda ahşap, çiçek yapma, kuaförlük, mantar yetiştirme, resim, pasta yapımının da aralarında bulunduğu 37 farklı branşta öğrencilere eğitim veriliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Eldivan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title