Haberler

MHP Hatay İl Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Hatay İl Başkanlığına Adnan Aktaş yeniden seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Hatay İl Başkanlığına Adnan Aktaş yeniden seçildi.

Antakya Spor Salonu'ndaki kongrede Divan Başkanlığı'nı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Muharrem Varlı yaptı.

Kongreye MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Turan Çirkin ve İsmail Hakkı Yücel, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, CHP Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Yeşildağ, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve oda başkanları, MHP ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

MHP Hatay İl Başkanlığı'na aday olan Hüseyin Akgöl, delegelere hitaben yaptığı konuşmasında, "Ülkemiz, emperyalist güçlerin birliğimizi yok etmek için her türlü oyunu oynadıkları zor bir dönemeçten geçmektedir. İl Başkanı seçilmem durumunda; dava arkadaşlarıma yol arkadaşlığı yapmaya, partili partisiz herkesi kucaklamaya, Alparslan Türkeş'in MHP'sine sahip çıkmaya, laf değil iş üretmeye ve teşkilatın emrinde olmaya söz veriyorum. Hatay'da ve Türkiye'de MHP'yi iktidara taşımaya, haklının yanında olmaya ve ülkücü bozkurtların haklarını hiç kimseye emanet etmemeye söz veriyorum" dedi.

MHP'de bir değişime ihtiyaç olduğunu söyleyen adaylardan Mehmet Nuri Tarhan da herkesin özgür iradesi ile oy kullanmasını istedi ve aday olduğu günden beri yaptığı izlenimlere dayanarak bu kongrede muhakkak bir değişim yaşanması gerektiğini söyledi.

Mevcut Başkan Adnan Akdaş ise, Alparslan Türkeş'in açtığı yolda Ülkücülerle bir arada olmaktan ve omuz omuza mücadele etmekten gurur duyduğunu söyledi. 15 aydır vekaleten yürüttüğü İl Başkanlığı görevini şerefiyle devam ettirmek için delegelerden destek isteyen Aktaş "MHP'nin bayrağını daha yükseklere taşımak için karşınızdayım. Partinin bir hizmetkarı olarak karşınızdayım. Sizlere şeref ve namus sözü veriyorum "bu güzel Hatay'da ve ülkemizde yapacak ne varsa birbirimize saygı duyarak yapacağım, sizlerin takdiri ile MHP'yi Türkiye ve Hatay'da bir numara yapacağım" şeklinde konuştu.

Yapılan seçim sonunda Adnan Akdaş 345 oyla yeniden başkanlığa seçilirken, Hüseyin Akgöl 126, Mehmet Nuri Tarhan da 78 oy aldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Hasan Akgöl Antakya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title