Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Demokratik sistemlerde, seçmen eğilimlerinin yanıltıcı ve aldatıcı araştırma sonuçlarıyla maniple edilmesi kamu düzenine karşı işlenen büyük bir suçtur.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Demokratik sistemlerde, seçmen eğilimlerinin yanıltıcı ve aldatıcı araştırma sonuçlarıyla maniple edilmesi kamu düzenine karşı işlenen büyük bir suçtur." ifadesini kullandı.

Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyu araştırmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, kamuoyu araştırmalarının yüksek bilimsel ve ahlaki standartlara uygun olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki araştırmaların tamamen sipariş üzerine, masa başı anketler yapılıp, sonuçların yayınlandığını savunan Karakaya, bunun en büyük delilinin ise araştırmacıların birbirleri ile ilgili ağır ithamları ile kamuoyuna ve mesleki kuruluşlarına yaptıkları şikayetler olduğunu belirtti.

Karakaya, "Demokratik sistemlerde, seçmen eğilimlerinin yanıltıcı ve aldatıcı araştırma sonuçlarıyla maniple edilmesi kamu düzenine karşı işlenen büyük bir suçtur. Ülkemizde kamuoyu araştırmalarının yapılmasına ve sonuçlarının yayınlanmasına ilişkin bir düzenleme yoktur. Sadece seçim yasakları kapsamında son 10 gün kala anket sonuçlarının yayınlanması yasağı bulunmaktadır. Araştırmacı ve araştırma şirketleri tarafından yapılan hata ve hatta hilelere karşı kamuoyu ve siyasal kurumlar tamamen korumasızdır." ifadelerini kullandı.

Birçok araştırma firmasına ait araştırma sonuçlarındaki hata payının yüzde 30 ve 40'ları bulduğunu savunan Karakaya, "Milliyetçi Hareket Partisi bu konularda üzerine en fazla oynanan siyasi kurumdur. En son 6 genel ve 4 yerel seçim sonuçları ile seçim öncesinde yayınlanan anketler, bunun kesin kanıtıdır. Hata ve yanılma payları bazı firmalarda dönem dönem yüzde 50'lere kadar çıkmıştır. Buna hata demek de doğru değildir, bunlar düpedüz hiledir." değerlendirmesini yaptı.

Karakaya, son dönemlerde, belli televizyon kanallarında kendisini kamuoyu araştırma firması temsilcisi olarak tanıtan kişilerin iş başına geçerek, kamuoyunu aldatma ve kandırmalara yine yeniden başladıklarını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Türk kamuoyunun bilmesini isteriz ki Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu yeni nesil yolsuzluk mucitlerini ve bunların ne tür ilişkiler içerisinde olduklarını biliyoruz ve çok yakından takip ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisinin nefesi, bundan böyle, bu yolsuzların ensesinde olacaktır. Bizler kamuoyu adına yakın takipçileri olacağız ve gerektiğinde iplerini de pazara çıkaracağız.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak her hafta sözde bir anket/araştırma sonuçları yayınlayıp, bunların geçerlilik standartlarına uygunluğunun teyidini yapamayanlarla finansmanının kim/kimler tarafından sağlandığını etik kurallar gereğince açıklaması gerektiği halde açıklamayanlarla belgelerle ortaya koyamayanlarla beş kuruşluk saha faturası ödemeyenlerle ya da içeriği yanlış belge kullananlarla beş kuruşluk bir gelir faturası kesmeyenlerle ekranlarda kasım kasım kasılıp beş kuruş vergi ödemeyenlerle şeffaflık bir yana firmalarına mali karartma uygulayanlarla velhasıl ekonomik varlık ve yaşamlarıyla mali ve vergi bildirimleri arasında uçurumları olanlarla bizim de yanıltılmaya ve aldatılmaya çalışılan kamuoyu adına bir hesabımız olacaktır. Bu hesabın görüleceği yer de elbette mahkemeler olacaktır."

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Mevlüt Karakaya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title